Bøger / skønlitteratur til børn

På gården


Beskrivelse


Billedbog med pop op-effekt. Hvilke dyr og mennesker findes på gården? Kig bag flapperne og find ud af det.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. jan. 2019

af

af

Marianne Agger

d. 15. jan. 2019

Hvad dukker frem bag flapperne? To farverige billedbøger, "Kom frit frem - på gården" og "Kom frit frem - første ord", med pop op-sider. For børn på 2-3 år.

I "Kom frit frem - på gården" kan man undersøge, hvad der gemmer sig af ting på gården ved at løfte bogens flapper. Hønemor leder efter noget, som viser sig at være hendes kyllinger. Derefter afsløres andre dyr og mennesker bag flapperne. I "Kom frit frem - første ord" leger Bamse Bjørn, Dea Dukke, Henry Hund, Karla Kat og Fie Fugl udenfor, og skiftevis kommer de til syne bag flapperne. Illustrationerne er fotos af tøjdyr og legetøj på tegnede baggrunde, og teksten består af en kort introduktion af figurerne på hver side og et spørgsmål til læseren med opfordring til at løfte flapperne. Bøgerne er først udgivet i England af Dorling Kindersley.

Børn vil falde pladask for bøgerne. De er også spændende med knald på farverne, pop op-effekten og nuttede tøjdyr. Teksten er afstemt, så den passer til små børn, og den fungerer, dog uden at være noget særligt.

Der findes ikke mange pop op-bøger på de danske biblioteker. Men bøgerne her kan fx sammenlignes med Min lille findebog - dyr.Informationer og udgaver