Bøger / skønlitteratur til børn / følebøger

På gården


Beskrivelse


Pegebog med billeder fra bondegården, som kan bruges til begrebsindlæring. Børnene kan mærke forskellige effekter for eksempel ællingens bløde mave.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. mar. 2014

af

af

Jeanette Thisted Villadsen

d. 25. mar. 2014

To små kvadratiske pegebøger fra Egmont Kids Media til begrebsindlæring hos de yngste. En med titlen På gården og en med titlen Godnat. Forsiderne med glade farver og søde fotos af hhv. en ælling og en bamse sælger fint bøgerne til målgruppen.

Bøgerne er fremstillet i kraftig pap, så de kan holde til at blive bladret i af de små hænder. Både for- og bagside er polstrede, og bøgerne er derfor bløde at røre ved. I bogen På gården er ti billeder af forskellige dyr og ting, der relaterer til en bondegård. Fx et billede af en ælling, hvor der er indsat blødt plys på maven, for at tiltale følesansen. I bogen Godnat er der ligeledes ti billeder med ting, der relaterer til ritualerne ved sengetid. Fx et billede af en tandbørste hvor tandpastaen er i et gummimateriale. Teksten begrænser sig til navnet på den ting, der er afbilledet.

Disse to bøger kan sammenlignes med andre rør og føl bøger fx titlerne i serien "Min rør og føl bog om..." fra forlaget Carlsen.

To fine pegebøger der kan bruges til at supplere pegebogssamlingen, når de gamle rør og føl bøger er ved at være godt slidte.