Bøger / faglitteratur / bibliografier

På lige fod : en krønike om kvinder, satire og kampen for valget


Beskrivelse


Med udgangspunkt i de gamle satirehæfter og samtidige fotos fortælles historien om kvindernes valgretskamp - om præstefruer og habitkvinder, pacifister og kanonkvinder fra dengang, oldemor var ung.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. okt. 2014

af

af

Jytte Bræmer

d. 30. okt. 2014

Den lange vej til kvindernes valgret fortalt med baggrund i datidens satirehæfter. For den historieinteresserede.

Sammenfaldet af satirehæfternes guldalder med den første kvindebevægelse gør dem til værdifulde og underholdende kilder til kvindevalgretshistorien. Med hovedvægt på kvindernes opnåelse af valgret i 1915 fortælles om optakten hertil og og den spirende kvindebevægelse. Det er satiretegningerne, der spinder den røde tråd gennem de 5 kapitler, hvor bevægelsen og ikke mindst dens nøglepersoner og ildsjæle skildres. Kvindelige forfattere, øvrige stemmer og talerør har et særskilt kapitel. Bogen bæres af det righoldige billedmateriale, som er satiretegninger og fotos fra datiden. Bogen igennem portrætteres vigtige personer under overskriften "Fra pionergalleriet" på et helsides opslag.

Smuk tilrettelagt bog, rigt illustreret med flotte farvegengivelser og sort-hvide fotos. Velskrevet og levende tekst, der levendegør et stykke danmarks- og kvindehistorie - også i provinsen. Niveauet er for den alment interesserede læser.

Det daglige danske liv set gennem Punch 1873-95Dagligdagens kvinder anvender også satiren som baggrund for historieskrivningen. Om kvindernes vej til valgretten findes bl.a. Dagligdagens kvinderDet daglige danske liv set gennem Punch 1873-95 anvender også satiren som baggrund for historieskrivningen. Om kvindernes vej til valgretten findes bl.a. .


Jyllands-posten

d. 28. dec. 2014

af

af

Lone Nørgaard

d. 28. dec. 2014


Berlingske tidende

d. 7. mar. 2015

af

af

Eva Pohl

d. 7. mar. 2015Informationer og udgaver