Bøger / skønlitteratur til børn / roman

På liv og død


Beskrivelse


Fantasy. Følfod og hendes fire venner har på rejsen mod hjemlandet mødt Vind, som overdrager hende et magisk sværd. Da de bliver taget til fange af jægerfolket, og herskeren Grum vil skære halsen over på dem, udfordrer Følfod ham til tvekamp.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. juni 2012

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 19. juni 2012

På liv og død er 7. bind af planlagte 8 bind i serien Elverdronningens børn. Bøgerne er til frilæsning og læsetræning for børn fra 9-11 år. Lix 20.

Hovedpersonen Følfod og hendes 4 venner har på rejsen mod hjemlandet mødt eneboeren Vind, der overdrager hende et magisk sværd. Han underviser Følfod i at anvende det. Desværre bliver gruppen, da de kommer til jægerfolket, taget til fange. Horn er herskerens søn, som Følfod kender fra tidligere, og han hjælper igen gruppen. Da herskeren Grum vil skære halsen over på alle i gruppen, udfordrer Følfod ham til tvekamp - en kamp på liv og død, hvor vinderen bliver jægerfolkets hersker. Grum må lade livet, og Følfod indsætter Horn som leder af jægerfolket. Gruppen rider videre og møder igen eneboeren Vind, der på magisk vis sender dem videre. De vågner op ved havet, hvor de nu må finde et skib, som kan sejle dem videre mod deres hjemland. De mange illustrationer er stadig farverige og indbydende mangategninger. Omslaget viser to mørke hunde, der vil angribe Følfod - en vigtig episode i bogen. Teksten er sat læsevenligt med god luft mellem linjerne.

Bogen ligner i layout og handling seriens tidligere bind samt de 8 bøger i serien Elverdronningens riddere. Benni Bødkers fantasyserie De 7 nøgler har samme målgruppe.

Nu venter vi kun på 8. og sidste bind i den letlæste og velskrevne serie. Handlingen er stadig spændende og flere steder ganske drabelig. Serien læses med fordel i nummereret rækkefølge.


litteratursiden.dk

d. 19. dec. 2013

af

af

Litteratursiden

d. 19. dec. 2013

En skøn letlæst fantasy serie for de 9-11 årige om elvere og farefulde eventyr. Der er eventyr og spænding for både drenge og piger. I På liv og død er læserne nået til 7. del i serien Elverdronningen...