Bøger / skønlitteratur / roman

På liv og død


Beskrivelse


Krimi. Red Westwoods tidligere kæreste forfølger hende og udgør en dødelig trussel mod hende selv og hendes familie. Kriminalkommissær Roy Grace, der leder jagten på ham, bliver sat under pres, da hans egne folk kommer i farezonen.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. maj 2015

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 22. maj 2015

Forfølgelse af gamle kærester kan udvikle sig voldsomt, men dog sjældent så langt som her, hvor stalkeren excellerer i mord og brandstiftelser. James' faste læsere er vandt til de ganske voldsomme krimier, han skriver, så de vil kaste sig over denne også.

Red Westwoods tidligere kæreste forfølger hende, og det udvikler sig til en besættelse, som driver ham til mord brandstiftelse, mens han langsomt nærmer sig hende. Og han er en rædselsvækkende forfølger. Tryllekunstner, fyrværker, låsekyndig og stjernepsykopat. Ikke en rar mand at have i hælene og heller ikke en, man sådan lige ryster af sig. Roy Grace, som vi kender fra efterhånden mange tidligere bøger i denne serie, bliver sat under pres da hans egne folk kommer i farezonen, samtidig med at hans bryllup med den fuldkomne Cloe trues af skæbner fra fortiden.

James' Roy Grace serie er fortløbende som få, og personer, delplot og personer fra tidligere bind fortsætter i dette. Det sætter James på prøve, og han slipper ikke helt godt fra at rede de mange sammenfiltrede handlingstråde ud. Sproget og atmosfæren er der imidlertid ikke noget galt med, og James er stadig mester i at krydsklippe en handling, så det konstant spidser til, så hvis man kan håndtere personernes noget sentimentale (privat)liv, er man godt underholdt undervejs.

Highsmiths Sygelig sødme leverer et lidt mere altmodish, men også dybere portræt af en stalker.


Berlingske tidende

d. 5. juli 2015

af

af

Merete Reinholdt

d. 5. juli 2015


Kristeligt dagblad

d. 13. juni 2015

af

af

Mie Petersen

d. 13. juni 2015