Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

På nye vildere eventyr


Beskrivelse


Forfatteren fortæller om sine farefulde ekspeditioner til Nordpolen, om en tur gennem junglen på Vest Papua, samt kortere beskrivelser af rejser i Niger og Congo.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. okt. 2010

af

af

Birgit Hald

d. 21. okt. 2010

Bettina Aller beskriver rejseoplevelser noget ud over det sædvanlige og med mange udfordringer, og bogen giver god underholdning både til dem, der interesserer sig for grænseoverskridende rejseoplevelser, og til dem der interesserer sig for forfatteren som person.

BA, der i de senere år er blevet ret kendt via TV, skrev i 2005 en bog om sin tur til Nordpolen. Den nye bog handler hovedsageligt om hendes krydsning af Polarhavet sammen med kæresten og fotografen Jean-Gabriel Leynaud samt om en tur, hvor også hendes to børn er med, gennem junglen på West Papua. Herudover er der kortere beskrivelser af rejser i Niger og Congo, og BA's deltagelse i tv-programmet "Vild med dans" får også et par ord med på vejen. BA skriver i et engageret og underholdende sprog, og læseren får et godt indtryk af såvel oplevelserne undervejs som den livsindstilling og eventyrlyst der ligger bag BA's rejser. Bogen er illustreret med mange gode farvefotos, der fint supplerer teksten, og forsiden signalerer absolut mere ekspeditioner i varmen end i kulden.

Bibliotekerne har en hel del bøger om ekspeditioner på Arktis, bl.a. BA's Til Nordpolen : mit vildeste eventyr, 2005, der som den nye også har tilbageblik på andre rejser. I modsætning hertil findes der ikke bøger med beskrivelser af rejser gennem junglen på West Papua.

Interessante rejsebeskrivelser med flotte billeder overvejende fra Polarhavet og West Papua.