Bøger / faglitteratur til børn

På opdagelse i naturen


Beskrivelse


Gode ideer til, hvordan man kan bruge naturen, bl.a. om at kigge efter dyrespor, finde stjernebilleder på nattehimlen, lytte efter fuglefløjt, og lære de forskellige skyformationer at kende.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. jan. 2015

af

af

Karsten Boll

d. 15. jan. 2015

Er man interesseret i at bruge naturen som et sted, hvor man kan opleve, lege og lære noget, er denne bog en måde at få indblik i disse muligheder. For 9-12-årige.

Forfatter og illustrator har lavet en bog, hvor de deler deres egne oplevelser med deres børn i naturen. Det er aktiviteter fra skov, krat og strand, og de spænder fra iagttagelser i naturen over lege og friluftsliv med bål og camping. Hvor der er aktiviteter, som kan være farlige, er dette tydeligt markeret og med teksten "Laves sammen med en voksen". Illustrationerne er alle tegninger. Teksten veksler mellem af være håndskrevet og trykte bogstaver. Forrest er der indholdsfortegnelse og bagest en kort ordliste.

Bogen kommer med mange gode ideer til, hvordan man kan bruge naturen. Den er først og fremmest til fritids- og interesselæsning.

Jeg har ikke set lignende sammensætning af emner i andre titler. Men mere målrettet enkelte emner i bogen findes der titler om dyrespor og leg i naturen.