Bøger / faglitteratur til børn / løft og kig

På opdagelse i ridderborgen


Beskrivelse


Billedbog. Om livet i en ridderborg især hos ridderen og hans familie.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. nov. 2012

af

af

Jesper Holtoug

d. 29. nov. 2012

Bogen her er en del af en tysk billedbogsserie, som med historier, flapper og andre effekter beskriver forskellige faglige temaer for børn primært i aldersgruppen 5-8 år. Her er temaet historisk, illustrationerne er indbydende, og bogen lægger op til fine stunder mellem barn og voksen. Eventuelt selvlæsning for gode læsere.

Bogen er i ringbind med kraftige papsider, som trods de mange flapper giver indtryk af solid kvalitet. Ridder-drengen Richard byder læseren velkommen til borgen og beretter herefter om ridderens liv. Der skeles ikke meget til de lavere klassers forhold, idet bogens ærinde er at beskrive drengenes og pigernes liv og opvækst i ridderfamilien. Hovedvægten lægges på livet i borgen og på de pligter og opgaver, der hvilede på ridderen. Dette gøres enkelt og tydeligt. Illustrationerne er lækre, afdæmpede og illustrative, og hele bogens layout signalerer lidt gammeldags faglig ro og kvalitet. Fold-ud-flapperne fungerer godt som uddybning og præcisering af temaerne.

Der findes virkelig mange bøger om middelalderen og ridderlivet. Blandt de bedre af disse kan nævnes Lidbeck og Nybergs: Riddernes verden fra 1998 og Holteis: Et ridderliv fra 2006. Begge disse er dog temmelig meget sværere end den her anmeldte.

En rigtig fin, seriøs fagbog især egnet til fælles fordybelse og fornøjelse mellem barn/børn i 5-8 års alderen og en voksen. Tekstmængden er overskuelig, fagligheden relevant, og flapperne dækker reelt over nye dimensioner eller fortællinger.Informationer og udgaver