Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

På pilgrimsrejse : en personlig rejseguide til hellige steder


Beskrivelse


En spirituel guide til pilgrimsrejser og -ophold i 11 forskellige lande baseret på forfatterens (f. 1955) egne oplevelser som pilgrimsrejsende.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. feb. 2016

af

af

Laura Michelsen

d. 15. feb. 2016

Til spirituelt søgende kommer her en inspirerende guide til pilgrimsrejser og -ophold i 11 forskellige lande, baseret på forfatterens egne oplevelser som pilgrimsrejsende.

Forfatteren har ingen faglig baggrund for at skrive om emnet. Bogen er udelukkende baseret på hendes personlige oplevelser som pilgrimsrejsende gennem mange år og i mange lande. Efter en kort introduktion til begrebet pilgrimsrejser og fænomenet helgener, fører forfatteren os til England, Skotland og Irland, Danmark, Norge og Sverige, sydpå til Frankrig, Italien og Israel og østpå til Bosnien-Hercegovina, Armenien og Rusland. Alle kapitler er ens bygget op med først et afsnit om landet set med pilgrimsøjne, særlige byer, kirker og hellige steder, dernæst et afsnit om den eller de helgener, der er knyttet til stedet og til slut praktisk info med råd om planlægning af en pilgrimsrejse i området. Ind imellem findes enkelte "Viden om" afsnit, der fortæller om fx keltisk spiritualitet og russiske ikoner. Til slut en kort litteraturliste.

Guiden er seriøs og troværdig, og virker professionel i sin personlige beretning. Opbygningen er stringent og overskuelig. Afsnittene korte, informative og velskrevne. Man får meget at vide og mærker samtidig forfatterens store engagement.

Gyldendals bog om pilgrimme og pilgrimsrejser er mere teoretisk og kulturhistorisk dybere.