Bøger / faglitteratur til børn

På rejse i solsystemet


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. dec. 2009

af

af

Michael Olsen

d. 17. dec. 2009

Bogen På rejse i solsystemet kan bruges til opgaver inden for astronomi og rumfart i folkeskolens allerældste klasser og gymnasiet, men kan også læses af lånere, der bare gerne vil vide mere om, hvad der er derude.

På rejse i solsystemet er 11. bind i serien Videnskabens univers og ligner de andre bøger i serien, forstået på den måde, at den er tætpakket med fakta, billeder og meget interessante oplysninger, der er opdateret helt til år 2009. I denne udgivelse fortælles der om vores solsystems otte planeter, dværgplaneter (og dermed Pluto), kometer, rumsonder, samt de tidligere og måske kommende bemandede og ubemandede rejser til for eksempel månen og Mars. Bogen er inddelt i hovedkapitler og hvert opslag omtaler et underemne til dette kapitel.

På rejse i solsystemet formår med sine store farvebilleder og mange beskrivelser og faktabokse at komme godt rundt om sit emne i en kombination, som ikke er set i så mange lignende bøger om emnet herhjemme. Bogen er en del af serien Videnskabens univers, der afløser den ældre serie Videnskabens verden, som udkom fra samme forlag i løbet af 1990'erne.

På rejse i solsystemet er en både flot og spændende bog om vores "naboer" i solsystemet og menneskehedens bestræbelser på at afdække deres hemmeligheder. Bogen er klart anbefalelsesværdig både som lystlæsning og til opgavebrug.