Bøger / skønlitteratur til børn / roman

På ridelejr med Sigge


Beskrivelse


Elina og veninderne tilbringer en pragtfuld ferieuge på ridelejr i Rideskolen Agersøs Ponyer i selskab med Sigge og andre herlige ponyer og med voksende udfordringer på hesteryg.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. sep. 2008

af

af

Ulla Møller

d. 11. sep. 2008

Bogen formidler sig selv til hesteglade piger i 8-10-årsalderen med sød og sommerlig forside. Bagsiden har en fin appetitvækker til historien og gengivelser af forsiderne fra foregående titler om Sigge og livet på rideskolen RAP.

Lin Hallberg er et rigtigt hestemenneske, og gennem sine romaner formidler hun sin glæde og viden om heste og ridesport, om livet og kammeratskabet i staldene og omkring det praktiske arbejde med hestene. Illustratoren Margareta Nordqvist holder også af heste, og det afspejler sig i bogens mange udtryksfulde tegninger af heste og ryttere. Sammen med en god åben typografi letter de læsningen, så bogen kan læses fra 8 år. Det er blevet sommerferie, Elina og hendes veninder tilbringer en pragtfuld uge i ridelejren "Rideskolen Agersøs Ponyer - RAP". Dagene går med voksende udfordringer på hesteryg og et herligt fællesskab med både heste og menesker på rideskolen, og ligesom mennesker er forskellige er heste det også. Elina oplever sin første forsigtige og gensidige forelskelse i ridelærerens søn Erik, og efterordet lover mere om den historie. Her præsenterer forfatteren også sig selv og "hovedpersonerne" ponyerne Sigge og Sam, der efterhånden er et par ældre heste på en snes år men stadig fulde af sjov.

Af samme forfatter er netop udkommet første bind af Ponypigen der også henvender sig til de yngste hestepiger. Det samme gør Kirsten Sonne Harilds bøger om Pjok og Petrine.

Syvende del af serien RAP er lige så vellykket som de foregående titler.