Bøger / skønlitteratur til børn / roman

På ski i Søby


Beskrivelse


Bo er syg men må ud at stå på ski med Søs. Det er jul, og der er lys på huset. Der er en lille sø, og de står på ski på søen, men der er en pæl i vejen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. mar. 2009

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 6. mar. 2009

Lydret Dingo er målrettet den allerførste selvstændige læsning - fra 6 år. Seriens bøger er inddelt i 5 sværhedsgrader. De henvender sig til børn fra sidst i bh.kl., 6 år. Denne bog har 3 prikker og er velegnet til 1. klasse, når børnene kender alle bogstaver. Bagerst i hver bog er anført, hvordan ordsammensætningen er, udregnet i procenter, lydrette ord, lydnære ord og antal stavelser. Desuden nævnes hvilke hyppige småord og navne, der er anvendt.

Forfatteren Helle Dyhr Fauerholdt er læsevejleder. Kirsten Gjerding har illustreret seriens bøger, som fremstår indbydende og farvestrålende. Af omslaget fremgår bøgernes handling. Teksten er superlet at læse. 72 % af ordene er små lydrette ord. At det er en kunst at få en sammenhængende tekst med bare lidt indhold er ikke svært at forstå. På ski i Søby har da også flere steder svært ved at holde den røde tråd i teksten, og indholdet kan virke lidt tyndt. Modsat ved alle fagfolk indenfor læsepædagogik, at der er mangel på den form for lydrette letlæsningsbøger til børn, der har lært bogstaverne, men endnu ikke har haft oplevelsen af, at de selv kan læse en bog. Bogen har et lækkert layout. De mange illustrationer i glade farver og den letlæste tekst på 2-5 linjer, sat øverst på bogens sider, spiller fint sammen. Omslaget viser Bo og Søs i fuld fart ned ad skibakken.

Bogen fremstår som de øvrige i serien. Der er næsten ingen danske bøger med så enkelt et sprog. Dog kender vi serien med Læsefidusen, 2001, Mille og Malte, 1999 og læsebøgerne om Søren og Mette.

Bøgerne vil kunne udfylde en stor mangel på bibliotekerne, idet vi ikke kan få nok af så lette bøger. De kan tilfredsstille børn, der netop er i gang med at knække læsekoden.