Bøger / faglitteratur

På sporet af Danmark : jernbanen før, nu og i fremtiden


Beskrivelse


Forfatteren, der er Venstres trafikpolitiske ordfører, sætter fokus på den generelle jernbanehistorie, banernes betydning for samfundet og interesserne bag den historiske udvikling samt status på danske jernbaner i dag. Afslutningsvist bringes en programerklæring med 15 pejlemærker for jernbanernes fremtidige udvikling i Danmark.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. okt. 2013

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 2. okt. 2013

Til jernbane- og logistikinteresserede.

Denne indbydende illustrerede bog sætter fokus på Danmarks jernbaner før og nu, banens betydning for samfundet og interesserne bag den historiske udvikling. Det sidste er fint belyst i et kapitel med eksempler fra Padborg, Bjerringbro og Falster, som sammen med de specielle jernbaner fx brunkuls-, mergel- og roebaner er spændende stof. Første del fortæller om Danmarks generelle jernbanehistorie, broer, jernbanefærger, ejerforhold herunder privatisering, organiseringen og godsbefordringen. Også elektrificeringen og det rullende materiel behandles, herunder IC-4 miseren, hvor forfatteren, som er trafikpolitisk ordfører for Venstre, ikke undlader at udpege et snævert rødt flertal som beslutningsansvarligt. Et stort kapitel på 50 sider fortrinsvis bestående af en række farvefotos fra stationer og lokaliteter omhandler et personligt sommertogt på 7 dage i toget rundt i landet. Men både dette, udstrakt brug af jeg-formen, billeder med forfatteren og egne oplevelser giver stedvist et lidt privat præg. Afslutningen er en engageret visionær jernbanepolitisk konklusion i form af en programerklæring med 15 pejlemærker for Danmarks fremtidige baneudvikling.

Der ses intet nyere tilsvarende bredt dansk jernbanehistorisk værk.

En jernbanepolitisk engageret indbydende bog som på en gang er jernbanehistorie, analyse af banens samfundsmæssige betydning, en personlig status for jernbanen af i dag og programerklæring for eget syn på en fremtidig udvikling.


Berlingske tidende

d. 11. okt. 2013

af

af

Christian Brøndum

d. 11. okt. 2013


Jernbanen

2013, nr. 6

af

af

Jan Forslund

2013, nr. 6