Bøger / skønlitteratur til børn / fantasy

På sporet af Den Grå Safir


Beskrivelse


På rejsen efter Den Grå Safir møder Lana kattemanden Felix, som hjælper hende med at overvinde den onde heks Hela. Kan Lana også overvinde den onde ånd i bækken?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. jan. 2012

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 17. jan. 2012

Letlæsningsserien Den Grå Safir med fire fantasy-bøger til drenge og piger i 2. klasse (fra 8-10 år). Bogen kan bruges til lystlæsning og læsetræning til børn, der kan overskue at læse en lidt længere bog.

Pigen Lana er udvalgt til at hjælpe den blå drage Rito med at finde ædelstenen Den Grå Safir, så alle verdens drager ikke dør. Safiren er stjålet af den onde heks Hela. Lana får hjælp af kattemanden Felix. Da det endelig lykkes Lana at besejre heksen, viser det sig, at safiren er gemt i en bæk med en ond ånd. Heldigvis når Rito og Lana tilbage til dragehulen lige i rette tid, så dragerne ikke dør. Historien er godt og spændende fortalt. Bøgerne er delt op i kapitler og er gennemillustreret med stemningsskabende tegninger, der støtter læsningen. Derudover begynder de sidste tre bøger med et resume. Der er gjort meget ud af bøgernes layout, idet overskrifter og forsider har vikingelignende ornamenter, som passer godt til genren. Bøgerne skal læses i rækkefølge. Forfatteren er debutant.

Bøgerne kan godt sammenlignes med serien Troldmandens flyvefedt, som også handler om kampen mellem det gode og det onde. Den foreliggende letlæsningsserie er dog uden den sorte humor, som præger den anden serie.

En spændende fantasyhistorie i fire indbydende bøger, som på fin måde introducerer genren for begynderlæserne.