Bøger / faglitteratur / samtaler

På sporet af det etiske menneske


Beskrivelse


Forfatteren præsenterer en række etiske dilemmaer mennesker og verden står over for i dag og anviser nogle tanker og værktøjer, som kan bruges for at rette op på klodens skæve udvikling. Til hvert kapitel hører et uddrag fra forfatterens samtale med Dalai Lama.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. juni 2009

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 30. juni 2009

Bogen henvender sig til alle, også erhvervsfolk, med interesse for verdens tilstand, etiske forhold og Dalai Lama. Den fængende forside viser forfatteren og Dalai Lama hånd i hånd, og den fysiske lighed er som far og søn - udmærket blikfang.

Vi kender forfatteren fra flere bøger: Det indre lederskab (2004/43), Ro, balance og indsigt (2007/15) og Sådan håndterer du besværlige personer (2009/26). De 3 bøger sammenfatter på en måde hans virke og livsindstilling, som kommer til udtryk i den foreliggende bog, nemlig en dybt etisk holdning til mennesket og verden. Med udgangspunkt i samtaler med Lakha Lama og selveste Dalai Lama opridses en række problemstillinger indenfor menneskelig trivsel, fordelingspolitik, erhvervsetik m.v. Efter hvert kapitel bringes Dalai Lamas svar på de rejste spørgsmål. Kloge ord om store og små emner fra et engageret menneske og kommenteret af Tibets leder.

Der findes flere samtalebøger med Dalai Lama, og denne skulle if. forfatteren selv være lidt anderledes, idet den forener hans egen virksomhedserfaring med den buddhistisk filosofiske tilgang.

Tankevækkende og engageret bog om globaletik og de menneskelige, erhvervsmæssige og politiske udfordringer, vi står overfor. Med kommentarer, dvs. uddrag af forfatterens samtaler med Dalai Lama. Velegnet for erhvervsfolk, politisk aktive og alle andre med interesse for bæredygtighed, etik og samspillet mellem erhvervslivets og den enkeltes ansvar for en bedre verden.