Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

På sporet af Italien : med tog fra Milano til Palermo


Beskrivelse


Skildringer af Tim Parks oplevelser med togrejser i Italien, både den daglige pendling mellem Verona og Milano og længere afstikkere til Syditalien og Sicilien.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. jan. 2017

af

af

Per Månson

d. 26. jan. 2017

Engelske Parks, der har levet og undervist 30 år i Italien, indfanger i denne fascinerende bog Italiens sjæl ved at beskrive sit liv på jernbanerne. Dels den daglige pendling mellem Verona og Milano, dels afstikkere til Syditalien og Sicilien. For italienselskere og togentusiaster og alle andre, der sætter pris på godt sprog og engelsk humor.

Tim Parks er engelsk litteraturkritiker, underviser på universitetet i Milano og forfatter. Dette er den første bog oversat til dansk. Han har skrevet flere bøger om Italien og blev i 2005 bedt om at skrive en tidsskriftartikel om de italienske jernbaner. Det blev til 105 sider, der dog blev forkortet inden udgivelsen, men de trykkes i helhed her sammen med nyskrevet materiale om de nye højhastighedstog i Norditalien og fraværet af noget som helst nyt i Syditalien og på Sicilien.

Det kan synes som et snævert emne, men det lykkes i den grad for forfatteren at få sagt noget generelt om Italien og det oven i købet på en meget morsom måde i et flot og elegant sprog.

Det er en klassisk rejsebog i causerende stil som fx Michael Palins rejsebøger.


litteratursiden.dk

d. 20. mar. 2017

af

af

Beth Høst

d. 20. mar. 2017

En anderledes og morsom bog om at rejse, koncentreret om det at køre i tog, men også en skildring af Italien og mødet med mennesker på skinnerne. Der er mange måder at skrive rejsebøger på. Denne bo...


Berlingske tidende

d. 24. juni 2017

af

af

Jørgen Johansen

d. 24. juni 2017


Politiken

d. 10. feb. 2017

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 10. feb. 2017


Weekendavisen

d. 10. feb. 2017

af

af

Morten Beiter

d. 10. feb. 2017