Bøger / skønlitteratur / roman

På træk


Beskrivelse


Roman, der beskriver en ung kvindes personlige deroute i en blanding af sex, svigt og hykleri.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. feb. 2015

af

af

Lotte Klemens Thomhave

d. 18. feb. 2015

Vellykket roman, der gør op med forestillingen om det lykkelige kvindeliv med mand, børn og parmiddage. Især for kvinder.

"På træk" er forfatterens tredje roman for voksne. Bogen handler om den unge Kaya og fortælles i to spor, der fletter sig ud og ind imellem hinanden. Det ene spor fortælles i nutid og i jeg-person. Her møder vi Kaya, der afkræftet med en diskusprolaps har forladt sine to børn og ekskæreste og er rejst til Pattaya i Thailand på ubestemt tid for at besøge morfaren, der har boet i landet i mere end 30 år. I det andet spor fortælles Kayas historie i tilbageblik og i tredje-person. Gradvist oprulles beretningen om en menneskelig tragedie med svigt, dødsfald og utroskab for den moderne kvinde.

Romanen er en original beretning om kriser og livskaos, som er befriende at læse, fordi alting beskrives nøgternt og usentimentalt. Som læser er man på med det samme. Det skyldes dels den stramme fortællemåde med meget dialog, dels den spænding, der opstår, når historien fortælles i to tider. Slutningen er overraskende. Alt i alt en meget vellykket roman. God til læseklubber.

Tematisk har romanen klare paralleller til Tom Kristensens HærværkFra smørhullet mens det kvindelige erfaringsunivers har mere tilfælles med Kirsten Hammans roman Fra smørhulletTematisk har romanen klare paralleller til Tom Kristensens Hærværk mens det kvindelige erfaringsunivers har mere tilfælles med Kirsten Hammans roman .


litteratursiden.dk

d. 9. apr. 2015

af

af

Marianne Träff

d. 9. apr. 2015

Foruroligende, intens og barsk læsning, hvor man ikke er i tvivl om at kærligheden har sin pris, men måske er der håb trods alt? Da jeg læste Kamilla Hega Holsts forrige roman ’Sort’, syntes jeg , at ...


Berlingske tidende

d. 14. mar. 2015

af

af

Jørgen Johansen

d. 14. mar. 2015


Jyllands-posten

d. 15. mar. 2015

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 15. mar. 2015


Information

d. 13. mar. 2015

af

af

Tue Andersen Nexø

d. 13. mar. 2015


Kristeligt dagblad

d. 13. mar. 2015

af

af

Lars Handesten

d. 13. mar. 2015