Bøger / faglitteratur

På tur i Danmarks historie


Beskrivelse


Oplev Danmarks historie gennem 47 forslag til cykel- og vandreture, hvor man kommer rundt i landet og møder stendysser, gravhøje, købstæder, slotte, kirker, stenalderbopladser, industrianløb m.m.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. juni 2017

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 6. juni 2017

Inspirerende og velskrevet udgivelse der indbyder til opdagelse i det historiske Danmark. For interesserede i danmarkshistorien eller vandre/cykelture.

Nærværende udgivelse er en del af det tværgående samarbejde mellem bl.a. DR og Nationalmuseet, som resulterede i den populære tv-serie og bogudgivelse "Historien om Danmark". Som et tillæg til disse har Slots- og Kulturstyrelsen, landets museer, og Gads Forlag, udvalgt i alt 47 historiske vandre- og cykelture, som tager læseren ud til mere eller mindre kendte lokaliteter i Danmarkshistorien. Bogen viser vej mellem de steder som har skabt Danmark, og består af to typer dagture a 1-5 timers varighed. Der er de etablerede store ruter som fx Hærvejen eller Gendarmstien der er fordelt på overskuelige udvalgte smagsprøver, og så er der de lokale perler som Skjern Ådal eller sagnkongernes Lejre som er udvalgt sammen med de lokale museer. Med mange billeder og oversigtskort der viser ruten. Ruterne er også plottet ind på historiskatlas.dk, hvor detaljeringsgraden kan gøres større.

Velkomponeret kvalitetsudgivelse der oser af fortællelyst og inspiration i samme stil som Historien om Danmark. [Bind 1]. Det handy A5 format gør den velegnet såvel hjemme i sofaen som til brug felten, men vær opmærksom på at den manglende detaljeringsgrad på ruteoversigterne gør den knap så velegnet som turførerHistorien om Danmark. Bind 1 : Oldtid og middelalder.

Længere ture 1-2 dage er beskrevet i Cykelture i DanmarkVandreture i Danmark og Vandreture i Danmark (Legind)Længere ture 1-2 dage er beskrevet i Cykelture i Danmark og (Legind).


litteratursiden.dk

d. 14. aug. 2017

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 14. aug. 2017

En meget inspirerende og veltilrettelagt guide til at opleve Danmarks historie til fods eller på cykel, fra oldtid til nutid. Tænk hvilken rigdom af historiske spor, vores land rummer, men de er mere ...


Jyllands-posten

d. 16. juli 2017

af

af

Flemming Østergaard

d. 16. juli 2017


Weekendavisen

d. 23. juni 2017

af

af

Anne Knudsen

d. 23. juni 2017