Bøger / faglitteratur til børn

Påske


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. nov. 2019

af

af

Boy Olesen

d. 18. nov. 2019

For de 6-7-årige er her en interessant og informativ bog om, hvorfor vi holder påske og hvilke traditioner, der knytter sig til denne højtid.

Bogen fortæller om hvad det er man først tænker på, når det er påske fx skolefri, helligdage og at foråret nu snart kommer. Jøder og kristne holder påske af forskellige årsager. Der fortælles om Jesus' indtog i Jerusalem palmesøndag, skærtorsdag hvor Jesus spiser sammen med sine venner, langfredag hvor Jesus dømmes og hænges op på et kors og påskedag med opstandelsen og glæden. Bogen beskriver den sidste nadver og den påskefrokost, vi indtager nu om dage, og også påskens forskellige symboler som lammet, påskeharen, kyllingen og påskeægget.

Det er en god information, at det er den første fuldmåne efter 21. marts der viser, hvornår det er påske ligesom det er meget positivt at der gives så meget plads til at gennemgå de mange forskellige legetraditioner, der findes i forbindelse med påsken fx at puste æg, at trille æg og at trante æg. Den gode tradition med at skrive gækkebreve omtales. Den ene af siderne i hvert dobbeltopslag er en flot farveillustration, der på bedste vis understøtter teksten. Bogen er velskrevet, formuleret i korte sætninger og uden brug af for svære ord.

Bogen kan sammenlignes Påske.