Bøger / faglitteratur til børn

Påskeklip i karton


Beskrivelse


Om redskaber, materialer og skabeloner samt råd om fremstilling af og skabeloner til ca. 40 modeller, bl.a. kylling, høne, hane, påskehare og blomster.
Side 8-9: Æggebægre (med blomster af karton); side 8-9: Servietringe (med blomster af karton); side 10-64: Vinduespynt (af karton); side 26-27 og 65-67: Lykønskningskort (med harer eller fugle af karton); side 26-27 og 66-67: Bordkort (med harer eller kyllinger af karton); side 28-31 og 68-70: Påskeuroer (med kyllinger, ællinger eller høns af karton).

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. jan. 1999

af

af

Susanne Thøfner

d. 4. jan. 1999

Forfatterens påskeklip omfatter bordkort, servietringe, æggebægre og forskellig bordpynt, men koncentrerer sig især om forskellige ophæng og uroer med traditionelle påskemotiver som kyllinger, påskeharer og blomster. Klippene er udført i mange farver og oftest med en udskåret ramme e.l., der er forsynet med mange små pålimede detaljer. Forfatteren, der tidligere har lavet flere klippebøger med juleklip og ophæng, har her lavet en glad og indbydende bog, der præsenterer mange af sine modeller, der er udført i de traditionelle påskefarver, på omslaget. Teksten er yderst kortfattet og mundret, og hovedvægten er lagt på de mange modeller, der vises med skabeloner i fuld størrelse og helsides farvefotos. De pænt præsenterede og gennemarbejdede modeller vrimler med buttede kyllinger og farvestrålende blomster og har et venligt, lidt traditionelt præg over sig, der bestemt vil falde i manges smag. Dette nydelige supplement til de øvrige bøger med påskeklip er rimelig let at gå til og vil også kunne anvendes af større børn, men med sine mange små detaljer henvender bogen sig dog primært til voksenbibliotekets lånere.


Bibliotekernes vurdering

d. 4. jan. 1999

af

af

Else Kristensen (skole)

d. 4. jan. 1999

For de fingersnilde er her oplæg til mange timers arbejde i karton med nye farvestrålende påskemotiver. Bogens opbygning er den traditionelle for hobby/gør det selv bøger. Man starter med en gennemgang af redskaber og materialer, og giver gode råd om, hvordan man laver skabelonerne og fremstiller modellerne. Afslutningsvis er der en side med adresser på specialforretninger. Bogen indeholder ca. 40 modeller, og forfatteren opfordrer til, at man kombinerer og varierer på forskellig vis for at opnå nye og uventede resultater. De kendte påskemotiver er med. Kyllingen er stærkest repræsenteret, men man finder også høne og hane, påskehare og diverse blomster. Bortset fra servietring, æggebæger, påskekort og fjerkræ og harer til at stå på bordet, er modellerne sammensat og til ophængning. Hvad enten man arbejder med kniv eller saks, skal man være sikker på hånden og omhyggelig og akkurat for at opnå tilfredsstillende resultater. Målgruppen er de fingersnilde fra 6. klasse og opefter.