Bøger / skønlitteratur / noveller

Påskemorgen : 10 fortællinger


Beskrivelse


Noveller. Handlingen i de ti fortællinger udspiller sig alle den samme påskemorgen og flettes sammen på kryds og tværs med en skæbnesvanger trafikulykke som kerne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. feb. 2019

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 27. feb. 2019

Ti korte fortællinger (små noveller), der udspiller sig den samme påskemorgen. Vi møder mange forskellige personer, og de flettes sammen af døden og skæbnen. Til læsere af noveller og mere specifikt til læsere af flerstrengede fortællinger.

De ti noveller, eller fortællinger som udgivelsen præsenterer dem som, varierer i længde fra fem til otte sider. De udspiller sig alle den samme påskemorgen og flettes sammen på kryds og tværs med en skæbnesvanger trafikulykke som kernen. Vi møder blandt andet et ældre ægtepar, en præst, politibetjente og nogle efterskoleveninder. Forfatteren, Thomas Uhre Fenger, er forhenværende præst.

"Påskemorgen" er en fin udgivelse. Sproget er enkelt og levende, og de mange personer formår forfatteren, på trods af den sparsomme plads, at gøre troværdige. De føles som helt almindelige mennesker. Udgivelsens største styrke er kompositionen, måden hvorpå det er lykkedes forfatteren at lave en flerstrenget fortælling, hvor en ulykke er det centrale holdepunkt. Det gør også, at jeg ikke anbefaler at man læser novellerne som enkeltstående værker, men at man skal se dem som én stor fortælling. Ganske rørende.

Thomas Uhre Fenger har blandt andet også skrevet romanen Åbnes når jeg dørGræsk lykke og Græsk lykke, der indeholder fire fortællinger. Fælles for udgivelserne er, at fokus er på hverdagslivet, hvilket også er tilfældet med "Påskemorgen"Thomas Uhre Fenger har blandt andet også skrevet romanen Åbnes når jeg dør og , der indeholder fire fortællinger. Fælles for udgivelserne er, at fokus er på hverdagslivet, hvilket også er tilfældet med "Påskemorgen".



Informationer og udgaver