Bøger / faglitteratur til børn

Påsken i papir, pynt og perler


Beskrivelse


Et væld af ideer til pynt til vinduer, stuer og borde, samt til påskekort og gækkebreve. Med arbejdsbeskrivelser og arbejdstegninger.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. jan. 2002

af

af

Susanne Thøfner

d. 25. jan. 2002

Forfatteren, der har lavet mange klippebøger, men også har beskæftiget sig med vinduesfarver og perlepynt, kombinerer her sine tre interesser i en nydelig bog, der holder sig til de traditionelle påskefarver og - figurer. Gule, grønne, lilla og orange farver og harer, æg, kyllinger, høns, blomster og får signalerer forår og påske, så ingen kan være i tvivl. Her er bl.a. kunstfærdige klip, kort, æsker, ophæng, urtepottepynt og gækkebreve udført i karton, harer og høns som pottepynt udført i ståltråd og perler samt alskens slags dyr og blomster udført med vinduesfarver. Det glade, farvestrålende omslag med et udvalg af modellerne præsenterer bogens indhold fint, og selve bogen har kortfattet, instruktiv tekst til de enkelte modeller, skabeloner i fuld størrelse, helsides farvefotos af de færdige modeller samt en kort indledning, der præsenterer de forskellige teknikker og materialer. Et glimrende og gennemarbejdet, på en gang traditionelt og moderne, supplement til de øvrige påskebøger. Sværhedsgraden er varierende, men modellerne vil falde i både børns og voksnes smag, og gennemgående kan børn fra 9-10 år være med til mange af tingene.


Bibliotekernes vurdering

d. 25. jan. 2002

af

af

Lisbeth Thue (skole)

d. 25. jan. 2002

Velkendt forfatter til flere hobbybøger, hvor klip i karton til alle årstider, vinduesfarver og perler er sat i fokus. I denne bog har hun blandet de tre hobbyformer, som kan give børn og voksne, i skole og fritid, ideer og inspiration til årets påskepynt. Bogens opbygning og layout ligner andre hobbybøger. Der er en kort indledning med beskrivelse af materialer, værktøj og anvendelse af bogens arbejdstegninger. I tekst og billeder er en vejledning i, hvordan man får det bedste resultat med vinduesfarver, "Fun Lines Magic" ( en ny form for dekorationsmateriale) samt perlepynt. Alle skabeloner er markeret med bogstaver, hvilke der er henvist til i teksten. Teksten er, i valget af typografi og opstilling, mest henvendt til større elever samt voksne. Alle bogens færdige modeller er vist på h-siden. Da temaet er påsken består modellerne udelukkende af æg, kyllinger, forårsblomster, påskeharer og lam. Motiverne er anvendt som ophæng til grene og vinduespynt, potteplanter, kort og gækkebreve. Der er flere nyere påskebøger med lignende ideer til pynt, men denne supplerer fint de andre bl.a. Nyere påskeklip i karton, 00/02 samt Familiens påskebog, som netop er udkommet. Omslaget viser flere af bogens ideer.