Bøger / skønlitteratur / roman

Pachinko


Beskrivelse


Den unge fattige Sunja forføres og bliver gravid. Hun reddes fra udstødelse, da en ung tuberkuloseramt præst beslutter sig for at gifte sig med hende. Som koreanske immigranter i Japan må de leve under usle forhold. Familien følges i 4 generationer.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. sep. 2018

af

af

Maria Björnsdóttir

d. 20. sep. 2018

Pachinko er en historisk roman, en episk fortælling, om 4 generationer af koreansk oprindelse, der flytter til Japan. For læsere af slægtsromaner fra fjerne himmelstrøg.

Bogen foregår i tidsrummet 1910-1989. Med pigen (siden kvinden) Sunja som omdrejningspunkt og hendes efterkommere foldes en episk fortælling ud om koreanske immigranters forhold i Japan i forrige århundrede. Hvordan de som andenrangs borgere ikke kan opnå statsborgerskab i Japan, men heller ikke kan vende hjem til Korea, der opdeles og hvor især Nordkorea ikke bliver muligt at genbosætte sig i.

Min Jin Lee skriver godt og detaljeret, så man fornemmer miljøet og personerne, selvom deres tilværelse og vilkår er meget anderledes. Man skal kunne lide fortællinger der giver sig tid og kunne rumme de fremmedartede person- og stednavne, men kan man det, er det en vidunderlige fortælling, der foldes ud. Romanen er forfatterens anden. Det er første gang hun oversættes til dansk.

En anden bog om koreanske skæbner i Japan er De bortførte pigerPas godt på mor og en nyere roman fra Sydkorea er Pas godt på mor. Ellers er det sparsomt hvad der udgives på dansk af skønlitteratur om eller af koreanereEn anden bog om koreanske skæbner i Japan er De bortførte piger og en nyere roman fra Sydkorea er . Ellers er det sparsomt hvad der udgives på dansk af skønlitteratur om eller af koreanere.


litteratursiden.dk

d. 23. okt. 2018

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 23. okt. 2018

Stor og betagende fortælling om en koreansk familie gennem fire generationer. Om kultur, traditioner og det at leve som udstødt og foragtet. Sunja er datter i en fiskerfamilie, som bor på en lille ø i...


Jyllands-posten

d. 26. okt. 2018

af

af

Tor Tolstrup

d. 26. okt. 2018