Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Padder


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. apr. 2009

af

af

Poul Wibbert Esberg

d. 15. apr. 2009

Børn på 7-11 år er målgruppen. Læsningen lettes, da teksten er verssat i to spalter, og de sammensatte ord er delt. Bogen egner sig til faglig læsning, som en første introduktion til emnet eller bare som en hurtig bladrebog.

Serien De små fagbøger omfatter over 80 titler, så layout og kvalitet bør være kendt. I korte kapitler med et glimrende billedmateriale zoomes der fint ind på emnet fra de omkring 6350 arter i mange udformninger og farver ned til de tre hovedgrupper, frøer, tudser og salamandre for at ende ved vore hjemlige arter og parring, udvikling fra æg via haletudse og til udvokset individ. Undervejs er der også plads til at berette om mere kuriøse eksempler fra paddernes verden. Teksten er til trods for sit forholdsvis beskedne omfang ganske informationsrig, og der er naturligvis et lille stikordsregister og en medialiste.

Der er ikke helt nye udgivelser om emnet, men der findes rigtig mange bøger om emnet, også for målgruppen, og den foreliggende tilføjer ikke noget nyt. Men bogen er flot udformet og føjer sig kvalitetsmæssigt til de øvrige bøger i serien.

Endnu en god bog i serien, men den tilføjer ikke noget nyt.


Læsepædagogen

Årg. 57, nr. 5 (2009)

af

af

Dorte Johansen

Årg. 57, nr. 5 (2009)