Bøger / skønlitteratur til børn / sjove bøger

Paddington i marmeladelabyrinten


Beskrivelse


Billedbog. Paddington og hans ven Hr. Gruber besøger slottet Hampton Court. En gruppe turister tror, de kan komme hjem at besøge Paddington. Det finder han dog en 'snørklet' løsning på.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. okt. 2017

af

af

Ole Laursen

d. 18. okt. 2017

Paddington er ude med sine venner Hr. Gruber, Judy og Jonathan. Han er lidt uheldig undervejs, men heldigvis finder han på noget. Til fornøjelig læsning med 4-6-årige.

Fire nye billedbøger med Paddington og med illustrationer af illustratoren til de seneste mange Paddington-udgivelser, R.W. Alley. Paddingtons "far" Michael Bond døde i juni 2017 i en alder af 91 år. Vi følger Paddington på ture til to berømte engelske slotte, til udendørs kunstudstilling og i zoologisk have. Efter indledende besværligheder finder han på smarte løsninger til sidst. Fx når han finder sin sidste marmelademad gemt i hatten frem, for at bruge stumper af den til at finde ud af slottets labyrint.

Et glædeligt gensyn med Paddington i disse fire bøger. De forholdsvis lange tekster er fornøjelige at læse højt. R.W. Alleys velkendte illustrationer udstråler hygge og varme. Fire markante og flotte forsider med fire forskellige baggrundsfarver.

De fire titler har tidligere været udgivet på dansk som Pixi- eller Ælle Bællebøger i 1991 og 1999. De nye udgaver er nyoversat af Henrik Ægidius. Nogle af titlerne er en smule ændret. Eksempler på andre billedbøger med samme meget britiske udtryk kunne være bøgerne om Peter Kanin fx Peter Kanin og kæmperadisen.