Bøger / faglitteratur

Pædagoger og lærere i skolen : sammen om elevernes trivsel og læring


Beskrivelse


Bogen består af ni kapitler, der bevæger sig i et kontinuum fra forskning og undersøgelser om samarbejdet mellem pædagoger og lærere, hen over refleksioner og frem til konkrete praktisk-pædagogiske beskrivelser af, hvordan pædagoger og lærere opnår det bedst mulige samarbejde på skolerne. [Forlagets note].

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. sep. 2015

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 23. sep. 2015

Antologi, som giver konkrete bud på, hvordan samarbejdet mellem lærere og pædagoger kan udvikles til fælles bedste for faggrupperne og især for børnene. Bogen har relevans for pædagoger, lærere, skoleledere samt studerende indenfor disse fagområder.

Bogen indeholder 9 kapitler, som bevæger sig fra den historiske udvikling og forskningsresultaterne indenfor området over mod den konkrete og praktiske vinkling på, hvordan samarbejdet mellem pædagoger og lærere kan udvikles ude på skolerne.

Det er en rigtig god udgivelse, som kan være en god hjælp ude på skolerne til at optimere samarbejdet mellem lærere og pædagoger. Bogen pointerer, at der er tydelige forskelle på de to faggruppers kernekompetencer, som ikke skal nedbrydes, men at de to faggrupper kan supplerer hinanden og på den måde fremme elevernes læring og trivsel. Antologiens enkelte kapitler kan sagtens læses uafhængigt af hinanden efter interesse, samtidig med at kapitlerne samlet giver en faglig fundering til at udvikle samarbejdet mellem lærere og pædagoger. Forfatterne har forskellige pædagogiske baggrunde, hvilket gør bogen bredt funderet.

Det vil være oplagt at læse Inspiration til arbejdet med skolereformen i forlængelse af denne udgivelse.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 8. dec. 2015

af

af

Gunnar Green

d. 8. dec. 2015