Bøger / faglitteratur

Pædagogikkens evige genkomst : i lyset af livet


Beskrivelse


Om pædagogikkens væsen og udviklingen i dansk pædagogik i forbindelse med folkeskolereformen. Teksterne er oprindeligt skrevet som blogindlæg på Danmarks Lærerforenings hjemmeside (www.folkeskolen.dk) i perioden 2011-2014.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. mar. 2015

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 26. mar. 2015

En samling af forfatterens blogindlæg på Danmarks Lærerforening hjemmeside www.folkeskolen.dk i perioden 2011-2014. Bogen har interesse for alle med interesse i folkeskolen og folkeskolereformen, især lærere og lærerstuderende.

Folkeskolen og skolepolitikken har gennem de seneste år gennemgået store forandringer. En af kritikerne af denne udvikling er manden bag denne udgivelse, Brian Degn Mårtensson, hvilket denne samling blogindlæg fra perioden op til reformen og opstarten af reformen dokumenterer.

Det er en yderst interessant bog for alle med interesse i folkeskolen og folkeskolereformen. Et filosofisk og poetisk tidsbillede af den nok største forandring af folkeskolen nogen sinde.

Bogen adskiller sig fra anden litteratur om folkeskolen og folkeskolereformen ved at være tidsbilleder bestående af en samling af blogindlæg. Der findes derfor heller ikke tilsvarende bøger om emnet. I studiesammenhænge kan det være interessant at læse bogen i samspil med bogen Folkeskolen : efter reformen, som beskriver samme skolepolitiske vigtige periodeFolkeskolen - efter reformen.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 22. maj 2015

af

af

Nina Eriksen

d. 22. maj 2015