Bøger / faglitteratur / bibliografier

Pædagogiske umuligheder : psykoanalyse og pædagogik


Beskrivelse


Antologi om forholdet mellem pædagogik og psykoanalyse som diskuterer og kritiserer normen at pædagogisk praksis skal være evidensbaseret.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. apr. 2010

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 28. apr. 2010

Antologi om forholdet mellem pædagogik og psykoanalyse, som diskuterer og kritiserer normen, at pædagogisk praksis skal være evidensbaseret. Bogen kan anvendes i sit hele eller i uddrag på læreruddannelsen samt andre videregående pædagogiske uddannelser eller blot læses af interesse og nysgerrighed.

Kirsten Hyldgaard har samlet oversatte tekster af Catherine Millot, Renata Salecl og Shosana Felman. Med udgangspunkt i tankerne fra disse artikler, overvejende baseret på Freud og Lacan, sætter Hyldgaard i fire artikler spørgsmålstegn ved tendenserne indenfor den pædagogiske forskning i Danmark. Det er spændende og interessant læsning. Men det er samtidig også kompliceret og "tung" læsning, som med fordel kan læses og debatteres sammen med medstuderende eller andre faglige sparringspartnere.

Bogen skiller sig ud fra den gængse pædagogiske litteratur ved at diskutere gangbarheden i den pædagogiske praksis. Derved bliver den lidt af en ener på boghylden, som det på de pædagogiske uddannelser kan være interessant at sætte op mod anden pædagogisk litteratur.

Spændende indspark i den pædagogiske debat, som diskuterer og kritiserer normerne i nutidens pædagogiske praksis.


Undervisere.dk

Årg. 4, okt. (2010)

af

af

Louise Nabe-Nielsen

Årg. 4, okt. (2010)


Weekendavisen

d. 11. juni 2010

af

af

Ole Thyssen

d. 11. juni 2010


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 48, nr. 3 (2011)

af

af

Benjamin Viberg Jensen

Årg. 48, nr. 3 (2011)