Bøger / skønlitteratur / roman

Paganinikontrakten : kriminalroman


Beskrivelse


Krimi og actionthriller hvor en lejemorder er hyret til at skjule sporene efter ulovlig svensk våbenhandel. Politiets folk med kommissær Joona Linna og Säpo-kommissær Saga Bauer er i spidsen for opklaringen af sagen, der bringer dem selv i fare, og som medfører en del vold og dødsfald.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. jan. 2011

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 6. jan. 2011

Alle fans af krimier og thrillere er de sikre læsere af denne temmelig foromtalte bog, der uanset anmeldelser er sikret succes med meget store oplag og mange reserveringer.

Ægteparret Alexandra og Alexander Ahndoril, der står bag pseudonymet, har igen skrevet en tyk bog med et godt greb om plot og aktører. Skrivestilen, der er meget filmisk med en del skift mellem aktører og scenarier, fastholder en intens spænding, så bogen for mig heller ikke føles så lang, som den faktisk er - og som forgængeren Hypnotisøren gjorde det. Igen er kommissær Joona Linna og alfe/action figuren Säpo-kommissær Saga Bauer i centrum af en sag. Denne gang har en lejemorder til opgave at dræbe en fredsaktivist og skjule alle spor efter svensk involvering i ulovlig, international våbenhandel. Det er den korte version af et mere kompliceret plot, hvor der også handles med Djævelen, og hvor vold og død ofte forekommer inden den endnu voldsommere Bond-agtige action-thrillerafslutning.

Mere vold/action end Hypnotisøren, men med samme greb om handlingen. Mindst lige så meget action som i andre bøger, fx Pigen der legede med ilden og i actionfilm, men med et andet formål. På én gang en klassisk svensk samfundskrimi og samtidig som drejebog til en actionfilm.

Intens actionhandling i en krimithriller hvor svensk ulovlig våbenhandel danner baggrund for den ret filmiske handling. En lang bog, der virker kortere pga. det høje spændingsniveau, og som vil fængsle mange læsere af krimier og thrillere.


litteratursiden.dk

d. 24. jan. 2011

af

af

Arne Larsen

d. 24. jan. 2011

Det svenske succes-ægtepar leverer fortsat imponerende krimi-underholdning i dette deres andet udspil. Action og spænding går hånd i hånd med samfundskritik og moral. Bogens titel referer til den berø...


litteratursiden.dk

d. 12. apr. 2011

af

af

Michael Krarup

d. 12. apr. 2011

Da jeg anmeldte Lars Keplers første bog i serien om Kriminalkommissær Joona Linna Hypnotisøren, skrev jeg, at Joona virkede som en slags Tintin, en hovedperson som hele handlingen foregår udenom. D...


Politiken

d. 13. jan. 2011

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 13. jan. 2011


Berlingske tidende

d. 13. jan. 2011

af

af

Jens Andersen

d. 13. jan. 2011


Jyllands-posten

d. 13. jan. 2011

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 13. jan. 2011


Weekendavisen

d. 14. jan. 2011

af

af

Bo Bjørnvig

d. 14. jan. 2011