Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Page på prøve


Beskrivelse


Fantasy. Med løvinden Alanna som forbillede søger den kun 10-årige Keladry af Mindelan optagelse på Tortalls pageskole. Hun får et år til at bevise sit værd, men at bekæmpe fordommene mod kvinder som krigere er næsten hårdere end træningen selv.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. juli 2001

af

af

Elin Søborg

d. 2. juli 2001

1. bd. i en ny fantasy-serie af en af genrens bedste forfattere. Dette er en uafhængig fortsættelse af Løvindens sang om Løvinden Alanna, der bliver landet Toralls første kvindelige kriger og ridder. Nu vil den 10-årige Keladry af Mindelan uddannes til væbner som sine brødre og søger optagelse på pageskolen, men trods Alannas indsats er der stærke fordomme mod kvindelige krigere, så Keladry må acceptere en prøvetid på et år. Det bliver en utrolig svær tid for den seje pige, der må udholde chikanerier fra både medpager og lærere, men med stor tålmodighed, stort mod og en voksende venneskare holder hun stand. Som i Pierces øvrige serier fortælles der spændende og med lune, og mange gennemarbejdede detaljer er med til at skabe et troværdigt fantasyunivers og et facetteret personregister. Denne serie skal nok blive lige så populær som sine forgængere. En god, klassisk fantasy-roman for de unge fra ca. 12 år og op, og også her kan voksne læsere af genren være med.


Bibliotekernes vurdering

d. 2. juli 2001

af

af

Hans-Christian Uth (skole)

d. 2. juli 2001

Første bind i ny fantasy-serie af forfatteren til serierne De udødelige, Løvindens sang og Magiens cirkel. Klichéerne og usandsynlighederne generer den garvede læser, men det vil ikke nødvendigvis gælde den 11-13-årige bogslugende pige, som vil blive underholdt på det drabeligste og udsat for alt: fra dyrisk ondskab til kvindelig intuition og snarrådighed - fra rå mandlig magt til empati mellem dyr og menneske. Bogen er velskrevet men hæver sig indholdsmæssigt ikke over banaliteterne. Den 10-årige Keladry søger som den første pige optagelse på en ridderskole. Det er absolut ikke velset blandt riddere og -aspiranter at muligheden udnyttes. Men samfundet er truet af onde dyriske skabninger, så der er hårdt brug for nye riddere. Det bliver derfor til et års prøvetid, som ingen tror på at Keladry vil kunne gennemføre tilfredsstillende. Men den 10-årige møder ikke uforberedt, og på trods af ydmygelser, trusler og farer kan første bind slutte med en drabelig kamp, heltindestatus og muligheden for nye oplevelser i næste bind. En naivistisk omslagstegning med tilhørende ornamentik anslår fint bogens stemning.