Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Pagten med skandierne


Beskrivelse


Fantasy. Evanlyn og Will bliver bortført af temujaikrigere, men de bliver hurtigt befriet af deres venner Halt og Horace. De fire venner beslutter sig for at gå i forbund med deres tidligere fjende skandierne for sammen at bekæmpe temujaierne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Vera Jensen

2007

Bogen henvender sig til unge, der kan lide eventyrlige bedrifter, der udspilles i en mytisk fortid. Den henvender sig nok mest til drenge, da den er ret actionpræget. Desuden skildrer den sidste del af bogen et stort slag, hvor der redegøres udførligt for både kampteknik og strategi.

Bogen er fjerde bind i serien Skyggens lærling. Bindet kan godt læses separat, men her er adskillige henvisninger til tidligere episoder, så det er bedst at have læst de øvrige bind. Historien udspilles i en historisk/mytisk fortid, vikingetiden. Handling og miljø har meget til fælles med fantasy-genren, men i denne bog er der ingen overnaturlige hændelser eller fænomener. Handlingsforløbet er enkelt og logisk opbygget. Der bygges fint op til den store finale. Sproget er ligeledes enkelt og velklingende.

Læserne til denne bog vil sikkert også synes om David Eddings' store fantasy-epos: Malloreon sagaen, 1-10, 2004-2005. Endvidere kan til samme målgruppe anbefales Sagaen om Svend Pindehugger, 2003 af Lars-Henrik Olsen.

Det er en en fængende og underholdende fortælling, der formår at holde læseren fanget. En rigtig god bog for unge, der ønsker lidt spændende og eskapistisk underholdning.