Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Palle i cirkus


Beskrivelse


Palle og far er i cirkus. Palles far står på hesten. Han rider rundt i cirkus. Han har en line på. Den sætter sig fast. Palles far hænger oppe under loftet. Kan han komme ned?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. nov. 2000

af

af

Else Lerche

d. 15. nov. 2000

Før man starter på den tolvte bog for begynderlæsere om Palle og hans far, spørger man sig selv om forfatteren kan blive ved med at finde på nye episoder uden at de efterhånden kommer til at virke som klicheer. Med denne bog er svaret ja. For selvom man tænker sit allerede ved synet af Palles far svævende over manegen på forsideillustrationen, ja så er han denne gang ganske uforskyldt i al balladen. I cirkus advarer Palle sin far mod at deltage i cirkusnumrene, og far lytter sandelig. Men da der skal rides, holder Palles far sig ikke tilbage. Iført sikkerhedsline laver han imponerende numre stående på hesteryg, og Palle er synlig stolt. Miseren opstår da sikkerhedslinen sætter sig fast, og Palles far må svæve over manegen til Falck får ham ned. Det varme forhold mellem far og søn er tydeligt. Med til at skabe liv og atmosfære, og føje detaljer til den letlæselige tekst er Claus Bigums herlige farveillustrationer i den velkendte, lidt overdrevne streg. Man kan ikke påstå at cirkusprinsesserne er elegante. Teksten er skrevet i korte helmeninger i et enkelt og alligevel varieret sprog, og den er verssat i en åben sats. Gamle og nye Palle-læsere fra 7 år vil få en god læseoplevelse og more sig over historien.


Bibliotekernes vurdering

d. 15. nov. 2000

af

af

Lasse Andersson (skole)

d. 15. nov. 2000

Endnu en sød og sjov bog til den første læsning om Palle og hans far. Det er godt at der kan skrives bøger med en lix på 6 der har et reelt og morsomt indhold. Palle og hans rare far skal i cirkus. De har fået plads på første række. Palles far melder sig selvfølgelig da damen med hestene beder om en frivillig. Palles far klarer sig fint, men sikkerhedsbæltet, der skal forhindre ham i at falde af hesten, er i stykker, så resten af forestillingen må Palles far overvære mens han hænger under cirkusloftet. Til sidst kommer Falck og får Palles far ned. Palle er stolt af sin søde, men lidt uheldige far. Det er en humor og en varme som de yngste elever vil forstå og sætte pris på. Den dialogrige tekst er sat i små blokke og er som lixen antyder meget let at læse. De mange sjove illustrationer understøtter teksten godt. Bogen vil især glæde begynderlæsere der har læst de tretten tidligere bøger om Palle og hans sjove far - men bogen kan sagtens læses uafhængig af de øvrige titler om Palle.