Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Palle passer kat


Beskrivelse


Palle passer Kims kat. Men Palles far nyser. Han kan ikke tåle katten. Palle vasker katten. Men far nyser. Far siger, katten må væk. Men Kim er rejst. Hvad skal Palle gøre?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. apr. 1998

af

af

Lasse Andersson (skole)

d. 6. apr. 1998

En morsom bog til den første læsning. Det er forbavsende at der kan skrives bøger med en lix på 4, der har et reelt og morsomt indhold. Palle skal passe en kat for sin kammerat, men da katten kommer ind i hjemmet viser det sig at Palles far er meget allergisk overfor katte. Palle foreslår at faren flytter ud på altanen, men far vil have katten ud. Palle prøver at mindske kattens udsondringer - et bad hjælper ikke. Det hjælper heller ikke at lave en pose om til et kattedækken. Heldigvis ringer Palles ven og beder Palle om at passe hans slange i stedet for katten. Teksten er sat i små blokke og er som lixen antyder meget let at læse. De mange sjove illustrationer understøtter teksten godt. Bogen kan benyttes som en del af et emne om allergi, men vil først og fremmest glæde de nye læsere, der har læst de tre tidligere bøger om Palle og hans sjove far. Forfatteren har skrevet mange bøger beregnet for den første læsning, sidst serien Det gamle hus også fra 1998.


Bibliotekernes vurdering

d. 6. apr. 1998

af

af

Else Lerche

d. 6. apr. 1998

De børn fra 7 år, der lige er begyndt at læse selv, er vilde med Palle og hans far. Illustrationerne er sjove at se på og, de er en vældig god støtte, når teksten læses. Historierne er trods deres enkelhed sjove og varierede. De skaber en stemning og giver et levende indtryk af forholdet mellem Palle og hans far. Teksten består af korte helmeninger i enkle sætninger. Der er megen dialog. De samme ord anvendes mange gange i løbet af teksten. Den er verssat i en stor åben sats. Samlet giver det læseren en god oplevelse af at kunne læse en hel bog. Så det er rart og hyggeligt igen at tilbringe lidt tid med Palle og hans far i denne fjerde bog om dem. Forsiden antyder, hvad vi kan vente os. Denne gang kan Palles far ikke gøre for, at han igen gør sig bemærket. Palle har lovet at passe Kims kat. Hurtigt viser det sig, at Palles far har allergi over for katte. Palles opfindsomme forsøg på at mindske det, faderen reagerer på, er nytteløse, men sjove. Løsningen bliver, at de passer Kims slange i stedet.