Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Palles far får GPS


Beskrivelse


Palles far har fået en GPS. Hvis man ikke indstiller den rigtigt, kan man komme forkerte steder hen. Det sker for Palle og hans far.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. nov. 2010

af

af

Karsten Boll

d. 9. nov. 2010

Palle-bog nr. 38 sælger sig selv til begynderlæsere i 1.-2. klasse, der får en ny historie om Palle og hans far i det velkendte univers. Forsiden vil skærpe interessen.

Palles far har fået en GPS, og den skal afprøves for at vise, at de ikke mere farer vild. Det sker dog alligevel, fordi Palles far ikke får indstillet GPS'en korrekt. En meget hverdagsagtig situation for nye GPS-ejere er beskrevet i rammen om Palle og hans far. Med lix 6,7 har forfatteren atter lavet en fin historie, der sprogligt er let at læse og samtidig har nerve til at fastholde læseren. Claus Bigums illustrationer understøtter fint brødteksten og er en god hjælp til læseren.

Historierne om Palle og hans far hører til i den gode del af mængden af begynderlæsningsbøger, og denne titel er ingen undtagelse. Per Gammelgaard og Hans Chr. Hansen er to andre forfattere, der laver gode begynderlæsningsbøger.

Endnu en udmærket begynderlæsningsbog til selvlæsning fra 7-8-årsalderen til lån fra såvel børne- som skolebibliotek.