Bøger / faglitteratur

Palmemordet


Beskrivelse


Historien om mordet på Sveriges statsminister - om statsmanden Olof Palme, mordet og de 30 års efterforskning, der fulgte efter.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. feb. 2016

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 15. feb. 2016

Ny bog om Palmemordet som beskriver begivenheder, teorier og undersøgelser omkring mordet. Til læsere som har fulgt Palme-sagen igennem årene og andre med interesse for mordgåder.

Mordet på Oluf Palme i 1986 er stadig uopklaret. I bogen giver Thomas Ladegaard et indblik i undersøgelser, teorier og spekulationer, der har været omkring mordet. Efter en kort indledning om Palme fokuserer bogen på forskellige aspekter ved mordet: forløbet, vidner, den mangelfulde efterforskning og flere af de spor politiet har fulgt. Lisbet Palmes rolle, den hovedmistænkte Christer Pettersson og den anden Christer, som flere har udråbt som morderen. Bogen afsluttes med overvejelser om genåbning af sagen, som reelt er lukket. Forfatteren er uddannet cand. comm. og debuterede i 2003 med Mordet på JFK.

En samlet og overskuelig opsamling af et omfattende og kaotisk efterforskningsarbejde. Bogen bringer ikke så meget nyt i forhold til eksisterende materiale, men har sin styrke i overbliksbilledet og det fine sprog.

Materialet om Palmemordet er omfattende. På dansk er senest kommet Mordet på Olof PalmeOpklaringen af et meget omtalt mordBlodspor i sneenMordet på Olof Palme som i omfang og indhold ligger tæt op af denne. Endvidere den dokumentariske roman Opklaringen af et meget omtalt mord samt Blodspor i sneen Materialet om Palmemordet er omfattende. På dansk er senest kommet Mordet på Olof Palme som i omfang og indhold ligger tæt op af denne. Endvidere den dokumentariske roman samt Blodspor i sneen Mordet på Olof PalmeMaterialet om Palmemordet er omfattende. På dansk er senest kommet Mordet på Olof Palme som i omfang og indhold ligger tæt op af denne. Endvidere den dokumentariske roman Opklaringen af et meget omtalt mord samt Mordet på Olof PalmeMaterialet om Palmemordet er omfattende. På dansk er senest kommet som i omfang og indhold ligger tæt op af denne. Endvidere den dokumentariske roman Opklaringen af et meget omtalt mord samt Blodspor i sneen .


Politiken

d. 26. feb. 2016

af

af

Henrik Vesterberg

d. 26. feb. 2016