Bøger / faglitteratur

Palmes morder?


Beskrivelse


Forfatteren forsøger at afdække, med hjælp fra kilder ved politiet, hvem der var politiets hovedmistænkte efter 1995 i mordet på den svenske statsminister Olof Palme (1927-1986), og hvilke motiver den formodede morder har haft.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. juni 2012

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 7. juni 2012

Palmemordet kan stadig trække overskrifter, og denne bog, som med stor sandsynlighed opklarer gåden, vil appellere til de læsere der tidligere har fulgt sagen.

Paul Smith har i flere år beskæftiget sig med Palmemordet og nærmet sig den endelige opklaring. Nærværende bog sandsynliggør med endnu større sikkerhed løsningen af sagen. I forhold til hans foregående bog om mordet Mordet på Oluf Palme er der fyldt endnu flere detaljer på, der er kommet et navn på morderen, og en anonym svensk politikilde har leveret værdifulde oplysninger. Bogen dokumenterer på linie med hans øvrige det svenske politis mangelfulde opklaringsarbejde.

Forfatteren har tidligere udgivet 2 bøger om Palme-mordet. Mordet på Oluf Palme, 2010, som nærværende ligger i forlængelse af med nye oplysninger og den dokumentariske roman Opklaringen af et meget omtalt mord, 2006.

En spændende dokumentarisk analyse af mordet på Oluf Palme, dets sandsynlige opklaring og svensk politis dårlige og sjuskede opklaringsarbejde.


Bibliotekernes vurdering

d. 17. mar. 2020

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 17. mar. 2020

True-crime dokumentar om mordet på den svenske statsminister Olaf Palme i 1986, hvor forfatteren navngiver en formodet gerningsmand! Guf for dig som læser true-crime.

En februaraften i 1986 er Olaf Palme og hans hustru Lisbeth på vej væk fra Grand Biografen på Sveavägen i Stockholm. Kort tid efter bliver Palme myrdet af en svær kaliber affyret på kun 10-30 centimeters afstand. Lisbeth Palme bliver heldigvis kun strejfet af endnu et skud. Paul Smith dykker med kilder hos bl.a. politiet og detaljerede vidneudsagn ned i mysteriet om mordet på Olaf Palme. Sagen og opklaringsarbejdet afdækkes, de mange vidneudsagn refereres og Smith redegør for arbejdet med gerningsmandsprofiler. Han argumenterer i bogen for GH som gerningsmanden. G står for gerningsmand, og H som alfabetets ottende bogstav betyder at GH er den er den ottende formodede gerningsmand i politiets opklaringsarbejde. Paul Smith er journalist og cand.mag. i historie og filosofi. Han har fx også skrevet en krimi om mordet på Palme Opklaringen af et meget omtalt mord.

Velskrevet og spændende dokumentar, som overbevisende argumenterer for og udpeger en navngiven morder i det, som bogens undertitel kalder "Det 20. århundredes mordgåde".

Denne 2. udgave er revideret, og er med 225 sider noget kortere end første udgave fra 2012, Palmes morder, på 267 sider. Om mord på en anden statsmand fx Mordet på JFKPalmes morder?Mordet på JFKDenne 2. udgave er revideret, og er med 225 sider noget kortere end første udgave fra 2012, Palmes morder, på 267 sider. Om mord på en anden statsmand fx .


Kristeligt dagblad

d. 17. juli 2012

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 17. juli 2012