Bøger / faglitteratur til børn

Panda


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. nov. 2014

af

af

Inge Lykke

d. 28. nov. 2014

Du kender sikkert den store panda. Den er sort og hvid, og den ser sød ud. Pandaen har seks fingre. Den har en ekstra tommelfinger. Den spiser hele dagen, og maden skal helst være bambus. Til børn fra 6-8 år.

Pandaen kan blive 30 år. Den føder 1-2 unger af gangen. Den lever i bjerge i et land, der hedder Kina. Foruden bambus spiser den også fisk og fugle. Der er kun ca. 1000 pandaer i hele verden. I Kina kommer man i fængsel i 10 år, hvis man skyder en panda. Bogen indeholder 6 dobbeltopslag med hver sit tema. Teksten er sat med meget store typer. Der er gule faktabokse med flere oplysninger, og hvor svære ord forklares fx pattedyr og rovdyr. Illustrationerne er store farvefotos plus et tegnet verdenskort. Alle sider har en brun ramme.

Fin let læst fagbog til frilæsningskassen. Flotte farver og smukt layout.

Der findes denne bog fra 2001 Den store pandaKæmpepanda, som børn fra 8 år kan læse. Fra 2006 findes Kæmpepanda, men her kræves voksenhjælp. Der findes ikke i forvejen så let en bog om pandaenDer findes denne bog fra 2001 Den store panda, som børn fra 8 år kan læse. Fra 2006 findes , men her kræves voksenhjælp. Der findes ikke i forvejen så let en bog om pandaen.