Bøger / faglitteratur til børn

Panda


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. apr. 2020

af

af

Stine Bille

d. 22. apr. 2020

I disse to bøger kan du læse om pandaer og aber. Vidste du, at en panda spiser i 15 timer i døgnet, og at en chimpanse kan både smile og vise omsorg? For 6-7-årige.

"Panda" og "Aber" er begge en del af serien "Fakta 1", der består af letlæste fagbøger til børn i 0. klasse. Bogen har 6 opslag samt indholdsfortegnelse, stikordsregister og forslag til yderligere læsning. De enkelte opslag indeholder en kort grundtekst sat med store typer, faktabokse og helsidesfotos. I "Panda" kan man læse om, hvor der lever pandaer, hvad de spiser og i hvor lang tid, samt hvor mange unger de får. I "Aber" kan man læse om forskellige aber, der alle er gode til at tilpasse sig deres levested. Der er elevopgaver på forlagets hjemmeside. Bøgerne har let-tal 10.

Det er to korte men gode fagbøger for de yngste læsere. Indholdet er oplysende og spændende. Teksten er veltilrettelagt og formuleret i korte sætninger. De farverige fotos appellerer til dyreglade børn og understøtter teksten godt.

Der er efterhånden udkommet en del bøger om pandaer, fx PandaAber som også er en let fagbog. I bogen Aber kan man også læse om forskellige aberDer er efterhånden udkommet en del bøger om pandaer, fx Panda som også er en let fagbog. I bogen kan man også læse om forskellige aber.