Bøger / faglitteratur til børn

Panda


Beskrivelse


Om pandaer, deres adfærd, udseende og levevis.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. nov. 2015

af

af

Inge Lykke

d. 27. nov. 2015

En kænguru kan hoppe afsted med 50 km i timen, og et hop kan være lige så langt som en bus. En panda er en bjørn, der kan veje over 100 kg, og som hver dag spiser 10 kg bambus. Til børn på 7-8 år.

To nye titler i serien "Fagfilur". Bøgerne består af ni dobbeltopslag. På den ene side er en overskrift og ca. fem linjer tekst sat med store typer og stor linjeafstand. På tekstsiden er også små tegninger, som er med til at synliggøre teksten. På den modstående side er et farvefoto, som passer til teksten. Der fortælles om kænguruers ben og hale, hvor hurtigt og langt de kan hoppe, hvad de spiser, og hvordan de lever sammen. Vi får viden om pungen og om ungen, som kun er lidt større end en bi, når den bliver født. Om pandaen får vi at vide, at den har en tyk pels, hvad den æder, hvor den lever, at den lever alene, og at en nyfødt unge kun vejer 100g. Får den to unger, lader moren kun den ene leve. Der er ikke så mange vilde pandaer tilbage, men i mange zoologiske haver har man pandaer. Bøgerne har let-tal 14.

Meget fine små fagbøger til den første faglige læsning på egen hånd. De små tegninger og de store fotos er en god hjælp til læseren.

I serien "Små Fakta" findes PandaerPandaGiraf fra 2015, og i serien "Min første bog" findes Panda også fra 2015 og Giraf, fra 2014. Disse nye bøger lægger sig tættest op af den sidstnævnte serieI serien "Små Fakta" findes er fra 2015, og i serien "Min første bog" findes også fra 2015 og Giraf, fra 2014. Disse nye bøger lægger sig tættest op af den sidstnævnte serieI serien "Små Fakta" findes Pandaer fra 2015, og i serien "Min første bog" findes Panda også fra 2015 og , fra 2014. Disse nye bøger lægger sig tættest op af den sidstnævnte serie.