Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Pandaen


Beskrivelse


Hvad er en panda? Er det en bjørn eller en halvbjørn? Om pandaen, deres størrelse og udseende, formering, føde og levevis.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. maj 2019

af

af

Stine Bille

d. 27. maj 2019

Hvor mange timer om dagen bruger en panda på at spise? Det og meget andet kan du læse om i "Pandaen", som er en del af serien "Læs med Sebastian Klein". For de 8-11-årige.

Bogen starter med en indledning til forældrene om læsning af let faglitteratur. Herefter begynder Sebastian Klein at fortælle om pandaen. Hvad er en panda? Er det en bjørn eller en halvbjørn? Hvordan ser pandaen ud, og hvad har den af særlige kendetegn. Pandaen lever kun i Kina, hvor den holder til i store bambusskove, også kaldet tåge-skove, som ligger højt oppe i bjergene. På et tidspunkt var pandaen ved at uddø, fordi man fældede de store bambusskove. Selv om pandaen er et rovdyr, består dens føde af 99% bambus og 1% andet, fx insekter, æg og fugle. Der er meget lidt næring i bambus, derfor æder en panda 15-20 kg bambus om dagen, og det bruger den ca. 15 timer på. Når den ikke æder, sover den. Sidst i bogen er to sjove fortællinger om pandaen og mennesker, som nær var kommet til skade i pandaens nærvær. Bogen har indholdsfortegnelse og bagerst er der en ordliste.

Bogen er, som de andre i serien, virkelig velskrevet, og det er en velstruktureret fagbog til dyreinteresserede børn. Der er mange flotte billeder og livagtige illustrationer. Sebastian Klein dukker op med sjove og spændende talebobler. Bogen er læsepædagogisk bearbejdet og sat med store bogstavtyper.

En anden kort bog om pandaer kunne fx være Den store pandaPanda eller PandaEn anden kort bog om pandaer kunne fx være Den store panda eller .