Bøger / skønlitteratur / roman

Pandekagehuset : kriminalroman


Beskrivelse


Krimi. I løbet af kort tid begås der flere bestialske mord i Midtsverige. Kriminalkommissær Sjöberg ved Hammarby Politi begynder at fornemme, at de hænger sammen og indleder jagten på morderen - et menneske, der er drevet af hævn, og hvis motiver går helt tilbage til barndommen.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. apr. 2009

af

af

Conni Boll Christensen

d. 6. apr. 2009

Svensk puslespilskrimi, som er første bind i Hammarbytrilogien, der kan læses af alle lånere, der bare ikke kan få nok af svenske mainstream-krimier.

Forfatterens første bog på dansk følger en gruppe politifolk fra Hammarby politidistrikt i Stockholm. De skal opklare mordet på den succesfulde og vellidte ejendomsmægler Hans Vannerberg. Mordet er det første af en række meget bestialske mord, der, efterhånden som sagen optrævles, viser sig at have tråde næste fyrre år tilbage til forfatterens barndomsby Katrineholm, hvor Hans blot var ét af de børn i børnehaveklassen, der udøvede mobning af værste skuffe. Kriminalkommissær Conny Sjöberg, der leder opklaringen, har et travlt og lykkeligt familieliv sammen med gymnasielæreren Åsa og deres fem børn. Heldigvis har han gode kolleger, bl.a. den libanesisk fødte Jamal, vennen og tennispartneren Sanden og den snarrådige singlepige Petra. Hun har sideløbende sin helt egen og hemmelige undersøgelse kørende, fordi hun er blevet voldtaget. Sproget er letflydende, plottet skruet troværdigt sammen med en overraskende slutning, hvorimod persontegningerne er en anelse skabelonagtige.

Kiruna, Gotland, Fjällbacka, Ystad, Göteborg, Stockholm og nu Katrineholm er andre svenske lokaliteter, hvor mordprocenten er ualmindelig høj.

Temaet er mobning, hævn og ødelagte liv i første del af trilogien, hvor vi følger en gruppe politifolk i Hammarby både ude og hjemme. God som forkølelses- og liggestolslæsning. Se mere på www.hammarbyserien.se.


litteratursiden.dk

d. 20. apr. 2009

af

af

Marianne Träff

d. 20. apr. 2009

Var du en drillepind og møgunge som barn? Pas på! I denne svenske krimidebut slår mobbeofret igen, - 40 år senere. Og det noget så eftertrykkeligt. Da den 70 årige Ingrid kommer hjem fra et længere ho...


Jyllands-posten

d. 26. mar. 2009

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 26. mar. 2009


Berlingske tidende

d. 26. juni 2009

af

af

Mette Strømfeldt

d. 26. juni 2009


Politiken

d. 11. apr. 2009

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 11. apr. 2009