Bøger / skønlitteratur / roman

Pandora i Congo


Beskrivelse


En englænder anklages for mordet på sine to rejsefæller, da de deltager i en farefuld ekspedition i Congo i 1914. En forfatter nedskriver senere hans fantastiske fortælling.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. juli 2010

af

af

Lone Hjerrild Jensen

d. 28. juli 2010

Bogen henvender sig til det publikum, der gerne vil læse en blanding af en "guldgraver" klassiker og en gotisk fortælling med et stænk af romantik. Den skal have et formidlende ord med på vejen.

Sanchez Piñol er spansk antropolog, der bl.a. beskriver et fjendtligsindet folkeslag med anderledes udseende og sprog, dybt inde i Congos jungle. En ekspedition, ledet af to brødre fra det britiske aristokrati, drager i 1914 ind i Congo for at lede efter rigdomme. Her oplever de mange strabadser og farer og møder et fremmed folkefærd. Men ekspeditionen går galt, og den eneste overlevende, en englænder, følger en kvinde fra den fremmede stamme, som han bliver forelsket i. Tilbage i England anklages han for mordet på de to brødre. Sidenhen fortæller den anklagede fra fængslet sin historie, der skrives ned af en ung forfatter, som er bogens fortæller. I romanen indgår også beskrivelsen og besværet med at få skrevet denne historie.

Sanchez Piñols 1. roman Kold hud blev oversat til 34 sprog. Den har forskellige fællestræk med denne - den fortæller om en mands kamp på en øde ø mod monsterlignende fjender fra havet. Her er det ekspeditionens strabadser i junglen, der er hovedtemaet.

Romanen har visse højdepunkter og sproget er flydende. Historien er meget detaljeret og kunne have bevaret større intensitet ved en opstramning. Kan anbefales til det publikum, der holder af mammutromaner fra det sorte og mystiske Afrika, som var engang.


litteratursiden.dk

d. 6. sep. 2010

af

af

Susan von Magius

d. 6. sep. 2010

Sprælsk, spændende, skøn og lidt tosset røverhistorie fra Congo, England og omegn. Forsiden af den danske (og vist også den originale) udgave af ’Pandora i Congo’, er vidunderligt grøn. Det må siges a...


Jyllands-posten

d. 24. aug. 2010

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 24. aug. 2010