Bøger / skønlitteratur / roman

Pandoracellen


Beskrivelse


En russisk atomfragtskib med en hemmelig last kolliderer med et andet skib på vej gennem Kattegar. Jonas Kvist kastes på sin første arbejdsdag ind i arbejdet med at udvikle trusselsscenarier i forbindelse med hændelsen, men også hans kaotiske privatliv giver grund til uro.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. mar. 2017

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 9. mar. 2017

Et russisk atomdrevet fragtskib på vej gennem Kattegat kolliderer med et andet skib, og det sætter det danske beredskab i alarmtilstand. Er ikke kun for traditionelle spændingslæsere. Folk med et bredere ønske om at forstå, hvordan vores kriseberedskab fungerer, vil også sluge denne thriller.

Rasmus Dahlberg er historiker med katastrofer som speciale. Denne gang tager han afsæt i en rigtig kriseøvelse, han har medvirket i, og i bogen giver han et bud på, hvordan det danske beredskab ville reagere, hvis et russisk atomskib skulle komme ud for en kollision med en efterfølgende grundstødning i dansk farvand. Hovedpersonen, Jonas Kvist, er en officer med karrieren i frit fald. På sin første dag i et nyt retrætejob i beredskabsstyrelsen kastes han ind i opgaven med at analysere udviklingsscenarier, mens hans kaotiske privatliv rumsterer i baggrunden.

Dahlberg er en dreven skribent, som har styr på det komplicerede plot. Personerne er troværdige uden at være almindelige. Kompositionen er vellykket og Dahlberg formår at balancere det hele fri af både det trivielle og det utroværdige. Bogen spidser godt til mod slutningen, og trådene samles fint op, men det er beskrivelsen af katastrofen der skaber den lidt anderledes thriller, som mere er interessant end sitrende spændende.

Tom Clancys Jagten på "Røde Oktober" spiller på den samme blanding af søfart, politik, og truende katastroferJagten på Røde Oktober.