Bøger / skønlitteratur / roman

Panser


Beskrivelse


Græsk drama i en nutidig ramme om Andy og hans venner i San Francisco, der alle bliver en del af en moderne tragedie. Herefter følger en kort dannelsesroman og et brev.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2016

af

af

Michael Linde Larsen

d. 28. okt. 2016

Nutidig historie, bygget over græsk drama, om en gruppe unge mennesker i San Francisco hvis kærlighed og vrede får voldsomme konsekvenser. En roman som eksperimenterer med form og indhold. Henvender sig til læsere med mod på en anderledes læseoplevelse.

Den største del af bogen består af et dramatisk digt i tre akter, hvor historien er fortalt på vers set fra skiftende personers synsvinkler. Et kor fungerer som den berettende og alvidende fortæller. Derefter følger en kort dannelsesroman om Andys barndom og endelig et afsluttende brev til Andy. Vi følger en række unge mennesker og deres indbyrdes relationer hen imod en voldsom begivenhed, der ændrer alles liv. Bogen er illustreret med enkelte sort-hvide tegninger. Det er forfatterens romandebut. Hun har tidligere udgivet to roste digtsamlinger.

Bag den uvante opbygning af en roman er der masser af fortælleglæde, humor, finurlige betragtninger og underfundige beskrivelser. Den eksperimenterende form placerer bogen i kategorien ny dansk litteratur, der går nye veje og gerne vil udfordre læseren.

Oh, Romeo af Merete Pryds Helle er et andet eksempel på en moderne fortolkning af et klassisk litterært oplæg.


Jyllands-posten

d. 2. jan. 2017

af

af

Nicklas Freisleben Lund

d. 2. jan. 2017


Politiken

d. 17. nov. 2016

af

af

Lilian Munk Rösing

d. 17. nov. 2016


Standart

Årg. 31, nr. 1 (2017)

af

af

Victor Ovesen

Årg. 31, nr. 1 (2017)