Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Papegøjer


Beskrivelse


Papegøjer er populære fugle at holde i bur. Desværre er der blevet fanget så mange af dem, at flere arter er ved at uddø. Det og meget mere kan du læse om i denne fagbog. For de 8-10-årige.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. nov. 2020

af

af

Karsten Boll

d. 16. nov. 2020

Papegøjer er flotte fugle. De er kendt for deres mange farver. Nogle af dem kan lære at sige enkelte ord. Læs mere om papegøjer her. For 7-8 år.

Tre lette fagbøger i serien "Fakta 2" om henholdsvis gøge, kænguruer og papegøjer. Hvert dyr bliver beskrevet med det, der er specielt for dem. Derudover fortælles lidt om levevis, og hvad der udgør farer for dem. I tilfældet med gøgen er det, hvad der er til fare de fugle, som opfostrer gøgen. Alle tre bøger har indholdsfortegnelse og stikordsregister samt henvisninger til andre materialer. Alle tre bøger har lettal 16 og begge forfattere er velkendte.

Tre fine fagbøger med flotte fotos, som kan fange interessen hos de første læsere af fagbøger.

I De 10 klogeste dyrUndulaterAustralienKænguruKænguruerÆg og fugleungerGøgenGøgen er papegøjer omtalt. Desuden findes en bog om Undulater, som også er en slags papegøjer. I Australien og Kænguru samt Kænguruer kan du læse om kænguruer, og Æg og fugleunger, Gøgen og Gøgen udgør anden litteratur om gøgen - de to sidstnævnte er sværere end denne titelI De 10 klogeste dyr er papegøjer omtalt. Desuden findes en bog om , som også er en slags papegøjer. I Australien og Kænguru samt Kænguruer kan du læse om kænguruer, og Æg og fugleunger, Gøgen og Gøgen udgør anden litteratur om gøgen - de to sidstnævnte er sværere end denne titelI De 10 klogeste dyr er papegøjer omtalt. Desuden findes en bog om Undulater, som også er en slags papegøjer. I og Kænguru samt Kænguruer kan du læse om kænguruer, og Æg og fugleunger, Gøgen og Gøgen udgør anden litteratur om gøgen - de to sidstnævnte er sværere end denne titelI De 10 klogeste dyr er papegøjer omtalt. Desuden findes en bog om Undulater, som også er en slags papegøjer. I Australien og samt er kan du læse om kænguruer, og Æg og fugleunger, Gøgen og Gøgen udgør anden litteratur om gøgen - de to sidstnævnte er sværere end denne titelI De 10 klogeste dyr er papegøjer omtalt. Desuden findes en bog om Undulater, som også er en slags papegøjer. I Australien og Kænguru samt kan du læse om kænguruer, og Æg og fugleunger, Gøgen og Gøgen udgør anden litteratur om gøgen - de to sidstnævnte er sværere end denne titelI De 10 klogeste dyr er papegøjer omtalt. Desuden findes en bog om Undulater, som også er en slags papegøjer. I Australien og Kænguru samt Kænguruer kan du læse om kænguruer, og , Gøgen og Gøgen udgør anden litteratur om gøgen - de to sidstnævnte er sværere end denne titelI De 10 klogeste dyr er papegøjer omtalt. Desuden findes en bog om Undulater, som også er en slags papegøjer. I Australien og Kænguru samt Kænguruer kan du læse om kænguruer, og Æg og fugleunger, og udgør anden litteratur om gøgen - de to sidstnævnte er sværere end denne titelI De 10 klogeste dyr er papegøjer omtalt. Desuden findes en bog om Undulater, som også er en slags papegøjer. I Australien og Kænguru samt Kænguruer kan du læse om kænguruer, og Æg og fugleunger, og udgør anden litteratur om gøgen - de to sidstnævnte er sværere end denne titel.


Bibliotekernes vurdering

d. 19. nov. 2021

af

af

Stine Bille

d. 19. nov. 2021

Papegøjer er populære fugle at holde i bur. Desværre er der blevet fanget så mange af dem, at flere arter er ved at uddø. Det og meget mere kan du læse om i denne fagbog. For de 8-10-årige.

I serien "Fakta. Maxi" kommer her en udgivelse om "Papegøjer". Bogen har lix 18 og præsenterer sine emner over opslag af 2 sider bestående af farvefotos, en kort grundtekst samt faktabokse. Til bogen findes der elevopgaver til brug ved faglige læsekurser eller emneopgaver i grundskolen. I bogen kan man læse om de mange forskellige papegøjearter der findes, hvor de lever og hvordan de ser ud. Mange papegøjer har en farverig og smuk fjerdragt, hvor andre er mindre iøjnefaldende. Man kan også læse om, hvorfor mange af papegøjearterne er truede dyr, samt hvordan man forsøger at beskytte papegøjerne.

Det er en rigtig kvalitetsfagbog, som trods den relativt lave lix har et højt fagligt niveau. Bogen har mange relevante og spændende faktaoplysninger om papegøjer, og der er mange knivskarpe, farverige fotos, som underbygger det faglige niveau og appellerer til dyreinteresserede børn.

Af samme forfatter kan man også læse om papegøjer i PapegøjerSommerfugle. Fra "Maxi"-serien kan man læse om andre dyr, fx SommerfugleAf samme forfatter kan man også læse om papegøjer i Papegøjer. Fra "Maxi"-serien kan man læse om andre dyr, fx .


Børn & bøger

Årg. 75, nr. 1 (2022)

af

af

Kurt Kristensen (f. 1943)

Årg. 75, nr. 1 (2022)