Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Paper towns : historien om Margo & Q


Beskrivelse


Quentin er vanvittig forelsket i Margo, som han har kendt siden de var børn, men da hun forsvinder efter en vild forårsnat bliver han tvunget til at tage sin opfattelse af hende op til revision, hvis han skal have en chance for at finde hende igen.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. okt. 2014

af

af

Christine Christensen

d. 24. okt. 2014

Hvor godt kender vi egentlig dem vi elsker? Quentin er vanvittig forelsket i Margo, som han har kendt siden de var børn, men da hun forsvinder efter en vild nat bliver han tvunget til at tage sin opfattelse af hende op til revision. Dejlig ungdomsbog for alle læsere fra 14 år og op.

Mød Quentin - nørdet, regelret, pæn fyr, med to psykolog-forældre, en tryg barndom og en forudsigelig hverdag, grænsende til det kedelige. Mød Margo - smuk, vild, mystisk high school-dronning, der er løbet hjemmefra tre gange og hvis forældre har skiftet låsene i huset, hvis nu hun kom hjem. En vanvittig forårsnat tager det umage par afsted for at hævne sig på alle dem, der har såret Margo og for at give Quentin lidt badass-attitude og noget hår på brystet. Dagen efter er Margo forsvundet og Quentin tvinges til at droppe sin eksamenslæsning og i stedet lede efter den pige, som alle havde en mening om, men som ingen i virkeligheden kendte.

Velskrevet, vedkommende og indsigtsfuld ungdomsbog, der med humor og kant får alle til at tænke over hvem deres venner og kærester i virkeligheden er bag facaden, og om man kan elske nogen højt nok til at fylde tomrummet i deres inderste.

Green adskiller sig fra de barske og socialrealistiske ungdomsromaner, med sine titler, der indeholder meget mere end romantik og teenageliv, men som stadig er lette at gå til med en fin og humoristisk tone.


Berlingske tidende

d. 13. dec. 2014

af

af

Merete Reinholdt

d. 13. dec. 2014


Jyllands-posten

d. 29. nov. 2014

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 29. nov. 2014


Børn & bøger

Årg. 68, nr. 2 (2015)

af

af

Kent Poulsen

Årg. 68, nr. 2 (2015)