Bøger / faglitteratur til børn

Papir og bølgepap


Beskrivelse


Side 8-19: Bøger; side 20-22: Brevmapper (af papir og karton); side 23: Blyantholdere (af paprør og bølgepap); side 24-25 og 28-29: Æsker (af bølgepap); side 30-31: Dækkeservietter (af vævede papirstrimler); side 30-33: Vævning (Papirvævning); side 32: Bogomslag (vævet af papir); side 36-46: Kurve (vævede af papir).

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. maj 1997

af

af

Jette Landberg

d. 23. maj 1997

Denne lille indbydende bog viser, hvordan man kan lave praktiske brugsting af papir og bølgepap. Jeg synes, tingene er virkelig anvendelige til skole- og kontorbrug. Flere af modellerne ligner det, man lige nu kan købe sig fattig i hos boghandlere og i gavebutikker. Efter en kort gennemgang af papirtyper viser forfatteren de enkelte modeller med nøjagtige trin-for-trin anvisninger og en liste over nødvendige materialer. Illustrationerne er sort/hvide stregtegninger og gode farvefotos. Bogen indeholder foruden mapper, bøger og ting til skrivebordet også enkelte æsker af bølgepap og et større afsnit om papirvævning, der giver en helt speciel effekt. Vi har mange bøger om pap og papir. De drejer sig dog mest om at lave dyr og andre sjove ting, samt naturligvis æsker og kort. Charlotte Stowells Lav dine egne bøger fra 1995 henvender sig udelukkende til børn, mens denne bog er for store børn og voksne.


Bibliotekernes vurdering

d. 23. maj 1997

af

af

Knud Stadelund (skole)

d. 23. maj 1997

Denne tiltalende hobbybog præsenterer en række modeller, der er fremstillet af papir og bølgepap. Efter en kort introduktion er der gennemgang af papirtyper, grundregler for papirarbejde samt materialer. Derefter følger modellerne, der bl.a. omfatter bogomslag af varieret beskaffenhed, brevpapirmapper, æsker, ting til skrivebordet, kurve, brevbakker og dækkeservietter. Modellerne er opstillet tematisk med en grundig gennemgang af fremstillingen af hver enkelt, målskitser, informationer og gode idéer, ligesom der er henvisning til det farvebillede, der viser eksempler på afsnittes produkter. Bagest i bogen er der en oversigt over forhandlere af de anvendte materialer. Det er en inspirerende og instruktiv bog, der virker forholdsvis nem at gå til. Den har et nydeligt layout, hvor den to-trespaltede tekst kan selvlæses fra 5.-6. kl. Illustrationerne er s/h målskitser og farvefotos af de færdige modeller. Den henvender sig primært til hobbyvirksomhed af forskellig karakter, og i skoleregi kan den anvendes af særligt interesserede elever fra 5.-6. kl. Forsiden er en god appetitvækker til indholdet.