Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Papirbryllup


Beskrivelse


Ungdomsroman om to unge kvinders ulige venskab, som handler om madorgier, fester og knalderegler.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. dec. 2018

af

af

Lotte Klemens Thomhave

d. 17. dec. 2018

Vellykket ungdomsroman med thriller-elementer om et ulige venskab mellem to unge kvinder. For alle med interesse for ny dansk litteratur og især unge under uddannelse. Fra 14 år.

Ungdomsroman om Pil og Mia, der forbereder "papirbryllup" for at fejre, at de har boet sammen i næsten et år. De er begge studerende og bor i en to-værelseslejlighed i København, som Pil har lejet. Historien bliver fortalt af Mia, der veksler mellem at fortælle om festen og en række tidligere episoder i deres fortid og fælles samliv med fx madorgier, temafester og knalderegler. Fremtiden bliver forstyrret af, at udlejeren vil lave lejligheden om til andelsbolig og Pil og Mia skal måske finde en nyt fælles hjem. Men der opstår langsomt sprækker i deres venskab. For hvem er Mia egentlig? Laura Ringo har tidligere skrevet Cremasterrefleksen.

Romanen er letlæselig med et kontant, humoristisk og kortfattet sprog. Mia kalder fx konsekvent sin bachelorvejleder for Lektor Lort og Pils kæreste for Idioten og personerne i deres omgangskreds har navne efter roller i Tv-serien Matador. Bogens opbygning skaber suspense og driver læseren frem mod en overraskende slutning.

Romanen NielsineDette burde skrives i nutid har også fokus på identitet og ungdom i et unikt sprog. Ligesom Dette burde skrives i nutid også beskriver hvordan det at studere sommetider handler om alt muligt andet end forelæsningerRomanen Nielsine har også fokus på identitet og ungdom i et unikt sprog. Ligesom også beskriver hvordan det at studere sommetider handler om alt muligt andet end forelæsninger.


Kristeligt dagblad

d. 2. apr. 2019

af

af

Damián Arguimbau

d. 2. apr. 2019


Politiken

d. 16. feb. 2019

af

af

Steffen Larsen (f. 1943)

d. 16. feb. 2019


Information

d. 22. feb. 2019

af

af

Kamilla Löfström

d. 22. feb. 2019


Børn & bøger

Årg. 72, nr. 3 (2019)

af

af

Kent Poulsen (f. 1947-07-21)

Årg. 72, nr. 3 (2019)