Bøger / skønlitteratur / roman

Paradiset : krimi


Beskrivelse


Journalisten Annika Bengtzon kæmper for at komme over sin forlovedes død. En historie om "Paradiset", en institution, der hjælper mordtruede mennesker, bliver hendes chance for at vende tilbage til livet og arbejdet.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. mar. 2001

af

af

Lone Krøgh

d. 5. mar. 2001

Godt nyt fra den succesfulde svenske krimidronning Liza Marklund (f. 1963). Paradiset er den tredje fritstående roman om kriminalreporteren Annika Bengtzon på en stockholmsk sensationsavis, men kronologisk er det den anden. Den første er Hedebølge (2000) og den tredje Nedtælling (2000). Annika kæmper for at komme ovenpå efter en lang nedtur efter kærestens voldsomme død. På avisen er hun stadig forvist til natarbejde efter at have gjort sig uheldigt bemærket. En sag om et par mord og forsvundet smuglergods til en værdi af mange millioner løber sammen med en tvivlsom, hemmelig humanitær organisation, der tager sig yderst godt betalt for at hjælpe mennesker på flugt. Med livet som indsats finder Annika på sin intuitive og uortodokse facon ud af den rette sammenhæng. Imidlertid er hun ved at gå helt ned med flaget, da hendes elskede mormor først får en hjerneblødning og siden dør, og da den gifte mand, hun har forelsket sig inderligt i, ikke vil have hende. Annikas privatliv fylder således meget i bogen, og for dette har visse mandlige anmeldere givet Marklunds foregående krimier fingeren Den velskrevne og vedkommende blanding af privatliv og krimi er ikke desto mindre et hit hos især yngre kvindelige læsere - de (vi) kan nærmest ikke få nok!.


litteratursiden.dk

d. 17. dec. 2001

af

af

Susanne Gilling

d. 17. dec. 2001

Min svenske yndlingsforfatter, Liza Marklund, har udgivet sin tredje bog med den fandenivoldske og ofte uheldige journalist Annika Bengtzon i hovedrollen. "Paradiset" er en fritstående roman i serien....


Berlingske tidende

d. 5. apr. 2001

af

af

Keld Nissen

d. 5. apr. 2001


Graf

Nr. 1 (2001)

af

af

Line Reeh

Nr. 1 (2001)


Børsen

d. 26. mar. 2001

af

af

Christa Leve Poulsen

d. 26. mar. 2001