Bøger / faglitteratur / vejledninger

Parcelhusets om- og tilbygninger : en vejledning


Beskrivelse


Konkrete forslag og løsninger til husejeren om arkitektur, funktionalitet, byggeteknik og byggeri ved ombygning af parcelhuset.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. sep. 2010

af

af

Torben Wendelboe

d. 2. sep. 2010

Værket henvender sig bredt til arkitekter, håndværkere og bygherrer i forbindelse med om- og tilbygninger af parcelhuse.

Jens Erik Gram er arkitekt med en bred erfaring på området. Han gennemgår i 4 dele forhold i forbindelse med om- og tilbygning af parcelhuset. 1. del omhandler arkitekturen, husets udtryk, mod- eller medspil i forandringer. 2. del beskæftiger sig med funktionaliteten i arbejdet og elementer som indeklima og energi. 3. del beskæftiger sig med selve byggeteknikken, selve konstruktionerne, fugt, vedligeholdelse m.v., og 4. del omhandler selve byggeprocessens faser med regler og jura og lign. Behandlingen af det store stof er meget velfunderet, og præsentationen meget jordnær og ligetil. Gram anvender mange fotos til at illustrere sine pointer, men ikke mindst hans egne mange meget instruktive og detaljerede tegninger bidrager til, at alle stort set uanset forudsætninger kan følge med i den komplekse proces, som en om- eller tilbygning jo hurtigt kan blive. Et gennemsolidt værk på sit felt.

Værket er fuldt anvendeligt som andre af forlaget Bolius' udgivelser som fx Her halter huset, 2006, og Farvel parcel, 2004, eller Nyt liv i parcelhuset, 2009. Gram står med sin tætte detaljeringsgrad meget solidt og centralt i dette felt.

Såvel husejere som håndværkere og arkitekter får med dette solide og meget detaljerede værk et såvel inspirerende som instruktivt værktøj til hele om- og tilbygningsprocessen fra idé-fase til afslutning.